Sanna Blennowin ja Mikko Niemistön uusi yhteisteos on uni arkisen toiston hylkäämisestä, ehdotus sulautumisesta ja limboon katoamisesta. Esitys syleilee tyhjyyttä ja eläintä sisällämme, ja uskaltautuu pimeälle puolelle.

Heiluvien mikrofonien maisemassa leijuu hien tuoksu. Kaksi horjahtamisen kynnyksellä olevaa kehoa taistelee painovoimaa vastaan, puhuu kieliä, joita emme ymmärrä, liikkuu kummallisilla tavoilla.

Esitys viipyilee tyhjyydessä, vihassa ja turhautumisessa sekä etsii tapoja heijastaa niitä. Sen keskiössä ovat yksilöt, jotka ovat juuttuneet toiminnan ja apatian välimaastoon sekä yrittävät selvittää, mikä onkaan heidän roolinsa alati kasvavien, kuvitteellisten tarpeiden ja tunneärsykkeiden todellisuudessa. Esitys syleilee olemattomuutta ja eläintä sisällämme, ja uskaltautuu pimeälle puolelle.

SOMETHING AND NOTHING ABOUT DARKNESS on energinen esitys, jossa kaksi kehoa on jatkuvasti liikkeessä. Se yhdistelee liikettä, tekstiä ja ääntä, jotka syntyvät unenomaisista tiloista ja halusta uida vastavirtaan. Esitys on uni arkisen toiston hylkäämisestä, ehdotus sulautumisesta ja limboon katoamisesta. Esiintyjiä työnnetään, vedetään ja pakotetaan erilaisiin konstellaatioihin, skenaarioihin ja tekoihin.

samesizeworks.com

www.mikkoniemisto.com

 

 

Konsepti, koreografia, esitys: Sanna Blennow & Mikko Niemistö
Äänisuunnittelu: Olli Lautiola
Valosuunnittelu: Teo Lanerva
Dramaturgia: Simone Gisela Weber
Puvut: Siru Kosonen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Mikko Niemistö
Tukija: Koneen Säätiö,
Nordic Culture Point, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Konstnärsnämnden
Residenssit: Routa Company (Kajaani), Dansstationen (Malmö)

KANTAESITYS