Yhteis(ty)ö on ihmisten ja koiran yhteistyönä syntyvä koreografinen tutkimus. Se pureutuu luonto-kulttuuri- sekä eläin-ihminen-käsiteparien syntyyn, kysymiseen ja purkamiseen. Esitys pyrkii paljastamaan ei-inhimillisen ja inhimillisen jo olemassa olevan yhteistoiminnan yhteen kietoutuneisuuden ja haastamaan sen valtasuhteita uudelleen.

Harjoittelemme antautumista sanattomalle olemiselle, innostukselle, liikkeelle ja rakkaudelle; yhteistyön mahdollisuudelle.

Kati Raatikainen (s.1981) on helsinkiläinen ihmiseläin, koreografi ja esitystaiteilija. Hän valmistui koreografiksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2014. Taiteellisen työnsä kautta Kati haluaa tutkia mahdollisuuksia ihmiskeskeisen maailmankuvan murtamiseen sekä kaikenlaiset oliot, asiat ja ilmiöt sisältävän ajattelun juurruttamiseen esitystaiteen kentälle ja yhteiskuntaan. Koiraeläinten läheisyyteen hän hakeutuu aina mahdollisuuden tullen.

Milla Martikainen (s. 1987) on Espoossa asuva esitystaiteilija ja skenografi. Hän on valmistunut lavastajaksi Aalto-yliopistosta vuonna 2013 ja valosuunnittelijaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Tällä hetkellä Milla etsii kriisin kokemuksen maastosta nousevia taiteellisia strategioita ymmärtääkseen, miten osallistua rakenteiden sisällä ja väleissä tapahtuvaan todellisuuden luomiseen. Juuri nyt häntä kiinnostaa aurinko, kosmos ja erilaiset ekologiat ja systeemit. Milla on virittynyt kommunikoimaan erityisesti kissojen kanssa, mutta koirissa häntä kiinnostaa se, että ne ovat  hänelle sopivasti outoja.

Luka (s. 2013) on Kokkolassa elävä ja Helsingissä vieraileva koiraeläin. Lukan erityisiä kiinnostuksen kohteita vaikuttavat olevan kissat, oravat, jänikset ja muut eläimet sekä toisten koirien kanssa leikkiminen. Ihmiseläimiin hän suhtautuu häntää heiluttaen ja kättä nuolaisten.

Johannes Vartola (s. 1985) on helsinkiläinen äänisuunnittelija, sekä kuva- ja esitystaiteilija. Häntä kiinnostaa ihmisen kokemuspiirin rajallisuus suhteessa muihin maapallon olentoihin. Vartolan holhoama koiraeläin on rohkeampi muusikko kuin hän itse.

https://www.youtube.com/watch?v=FMC4EwYpVW4&feature=youtu.be

Kantaesitys
YHTEIS(TY)Ö

Esityskonsepti työryhmä
Koreografia Kati Raatikainen, Luka Raatikainen
Tila- ja valosuunnittelu Milla Martikainen
Äänisuunnittelu Johannes Vartola
Esiintyminen Milla Martikainen, Kati Raatikainen, Luka Raatikainen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kati Raatikainen

Kuvat Elina Brotherus

Taiteilijatapaaminen 4.4. esityksen jälkeen.

Liput 23/15 €

Lipunmyynti alkaa 15.12.

ZODIAK STAGE

Yhteisillassa toisena teoksena
Sanna Myllylahti
I WILL TELL YOU WHEN I'M READY

Yhteisillan kesto 1 h 45 min