Vuoden 2010 Sivuaskel / Side Step -festivaali keräsi Kaapelitehtaalle ennätysyleisön tämän hetken mielenkiintoisimpien, kansainvälisten tanssin tekijöiden teosten ääreen. Kaikki esitykset olivat loppuunmyytyjä. Festivaali kutsui paitsi esityksiin, myös pohtimaan ja keskustelemaan ajan kuvasta, tanssitaiteen maailmasuhteista juuri nyt. Koko viikko oli täynnä ihmeellistä energiaa, virkistäviä, uusia ajatuksia ja ihania ihmisiä: Kiitos kaikille osallistuneille!  

20100214aula.jpg

















[Kuva: Johanna Tirronen 2010]


Tiistaina 9.2. ohjelmassa oli saksalaisen Silke Z.:n Private Spaces -esitys sekä Delgado Fuchs -ryhmän Manteau long en laine marine...-teos.
Kuvassa Nadine Fuchs ja Rosalind Crispin työryhmän äänisuunnittelija Marco Wehrspann.

20100209a.jpg

















[Kuva: Jaana Tamminen]


Kaapelitehtaan Pannuhallissa oli festivaalin rento olohuone, jossa myös juhlittiin festivaalia ja päivän esityksiä, tässä ruoan kera. Kuvassa vasemmalta Miguel Gutierrez, Silke Z., Antonio Cabrita, Caroline Simon ja Mechtild Tellman.

20100210a.jpg

















[Kuva: Jaana Tamminen]


Festivaalin ohjelmaan kuului myös kolme taiteilijatapaamista, joista ensimmäisenä oli tapaaminen saksalaisen koreografin Silke Z.:n kanssa 10.2.. Nämä epämuodolliset tapaamiset ja keskustelutilaisuudet järjestetttiin Zodiakin harjoitussalissa C4. 

20100210b.jpg

















[Kuva: Jenni Sainio]


Taiteilijatapaaminen yhdysvaltalaisen tanssija-koreografin Miguel Gutierrezin kanssa toteutui 11.2.

20100211.jpg

















[Kuva: Outi Järvinen]


Australialaissyntyinen Rosalind Crisp keskusteli yleisön kanssa työstään 12.2.

20100212a.jpg























[Kuva: Jenni Sainio]


Perjantaina 12.2. festivaaliyleisö kokoontui Pannuhallin olohuoneeseen keskustelemaan tanssitaiteilijan juurista ja identiteetistä nykyajassa. Keskusteluja varten Pannuhalliin takaosaan oli levitetty patjoja ja tyynyjä lattialle, ja tilan pyöreä muoto loi suojaisen pysähdyspaikan miettiä ja vaihtaa ajatuksia.   

20100212b.jpg

















[Kuva: Johanna Tirronen]


Side Step by Night -tapahtuma alkoi Pannuhallissa lauantai-iltana 13.2. klo 22:30 virolais-suomalaisen duon Juha Valkeapään ja Kaja Kannin performanssilla In the Lokaal, jonka jälkeen Päivi Järvinen ja Ilari Nummi (kuvassa) toivottivat vieraat tervetulleeksi ennakkoon salaisena pidetylle bussimatkalle Pitskun kulttuurikirkkoon!  

20100213a.jpg

















[Kuva: Johanna Tirronen]


Ystävänpäivän koreografioidun ja yltäkylläistäkin yltäkylläisemmän Sunnuntaibrunssin järjestivät Zodiakin koreografikollektiivi Z-scoren karhut, kuvassa vasemmalta Jaakko Simola, näyttelijä Jukka Peltola, Sari Palmgren ja Jenni Koistinen.

20100214z.jpg

















[Kuva: Johanna Tirronen]


Koko perheen Sunnuntaibrunssin ohjelmaan kuului muun muassa Tyynysota...

20100214b.jpg

















[Kuva: Johanna Tirronen]


.... ja Ystävänpäivän tanssit Pannuhallissa!

20100214c.jpg

















[Kuva: Johanna Tirronen]


Hienosta festivaaliviikosta jäi ihania muistoja... Tule mukaan ensi vuonnakin!