Zodiakissa toimiva koreografien kollektiivi Z-score järjestää syksyllä luentosarjan, joka on avoin ja maksuton kaikille tanssista, performanssista ja esitystaiteesta kiinnostuneille. Seuraava luento on 5.11. klo 16-18, jolloin Juha-Pekka Hotinen luennoi aiheesta "Kriittisestä ehdottavaan ajatteluun".

Tule kuuntelemaan, osallistumaan ja keskustelemaan Zodiakin syksyn 2007 avoimille luennoille!

Zodiakin koreografikollektiivi Z-score järjestää Zodiakissa luentosarjan, joka on kaikille avoin ja maksuton. Luentosarja tarjoaa mahdollisuuden päivittää tietoja esitystaiteesta ja performanssista, pohtia kriittisen ajattelun ja kirjoittamisen teoriaa ja mahdollisuuksia, inspiroitua Gregory Batesonin systeemiajattelusta sekä samalla avartaa käsityksiä koreografian mahdollisuuksista.

Luentojen aiheet on valittu taustoittamaan ajankohtaisia ja tärkeiksi koettuja tanssitaiteen ja nykykoreografian esteettisiä, poliittisia, rakenteellisia ja kontekstuaalisia haasteita.

Luentojen vetäjänä toimii koreografi Kirsi Monni. Luennot pidetään Zodiakin harjoitussalissa C4, Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1, C-rappu, 4 krs.).

Luentosarjan seuraava osa on maanantaina 5.11. klo 16-18. Dramaturgian lehtori, näytelmäkirjailija ja ohjaaja Juha-Pekka Hotinen luennoi otsikolla  "Kriittisestä ehdottavaan ajatteluun". Luento käsittelee kahta saksalaista ajattelun traditiota: kriittistä ajattelua, jonka yksi käytännön johdannainen on päivälehti- ja muu taidekritiikki ja filosofi Ernst Blochin edustamaa utooppista tai ehdottavaa ajattelua (The Principle of Hope 1930). Lopuksi päädytään joihinkin näkökohtiin taidekritiikistä, ts. tarvitaanko sitä, mitä/ketä se palvelee ja miten sen muotoja voisi kehittää.

Vapaa pääsy!

Lue lisää luentosarjasta