Muotokuvia -esityksen jälkeen 12.10. yleisökeskustelussa tanssija Anna-Kaisa Hirvanen sekä muotokuvattavat Raimo Auvinen, Maria Kananen, Merja Leinonen ja Petri Pellinen kertovat työprosessistaan.

Tervetuloa Muotokuvia-teoksen yleisökeskusteluun kuuntelemaan työryhmän mietteitä prosessista ja keskustelemaan nähdystä. Mukana keskustelussa Anna-Kaisa Hirvanen sekä muotokuvattavat Raimo Auvinen, Maria Kananen, Merja Leinonen ja Petri Pellinen.

Esitys alkaa klo 19:00 ja yleisökeskustelu n. 20:30. Yleisölle pientä tarjoilua.

TERVETULOA!

Anna-Kaisa Hirvanen: Being Greta

Anna-Kaisa Hirvanen
Anna-Kaisa Hirvanen on keskisuomalainen tanssitaiteilija, joka on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta 2001. Hän on työskennellyt vaihtuvissa ympäristöissä ja valmistanut teoksia perinteisten näyttämötilojen lisäksi esimerkiksi museossa, puistossa, varastossa, autiotalossa ja ruumissaaressa.

Hänen edellinen sooloteoksensa Engrammi kulki buton jalanjäljillä ja sai ensi-iltansa Tanssin Aika -festivaalilla Jyväskylässä syyskuussa 2006. Olennaista Anna-Kaisa Hirvaselle on yksinkertainen, inhimillinen, koristelematon kehollisuus ja elävä vuorovaikutus ympäristön kanssa.

Tuukka Rönkkö
Tuukka Rönkkö on Jyväskylässä tukikohtaansa pitävä valokuvataiteilija. Hänen työssään on ominaista useiden eri taiteen alojen yhteensovittaminen ja monikulttuurisuus. Valokuvaus on hänelle ennen kaikkea ihmisen kohtaamista.
Rönkön installaatioissa ja näyttelyissä yhdistyy usein valokuva, liikkuva kuva ja ääni. Yhteistyössä tanssijoiden kanssa hän on rakentanut monitaiteellisia teoksia niin teatteritiloihin, kaivoksiin kuin ulkomiljööseen.

Muotokuvamallit

Raimo Auvinen aloitti pari vuotta sitten ympäristönsä suureksi yllätykseksi aktiivisen liikunnan harrastamisen. Joutsalainen 55-vuotias maalaismies ja kulttuurin sekatyöläinen olisi aiemmin sivuuttanut tanssi-höpinät huuhaa-hommina, mutta nyt hän suhtautuu avoimin mielin erilaisiin uusiin asioihin.

Merja Leinonen, 50-vuotias koulukeskuksen keittäjä Hankasalmelta on omien sanojensa mukaan mukana Muotokuvia-projektissa, ”koska pyydettiin”. Merja törmäsi tanssitaiteeseen pari vuotta sitten kansalaisopiston kehonhuoltokurssin seurauksena, jota veti eräs hankasalmelainen tanssitaiteilija. Merja kokee, että tanssi eri muodoissaan voi tuoda iloa arkeen. Samalla se on tutkimusmatka omaan itseen.

Maria Kananen on 27-vuotias jyväskyläläinen kulttuurituottaja. Hän oli viime joulukuussa tuottaja-harjoittelijana Verstas-tapahtumassa, jossa Anna-Kaisa Hirvanen ja Tuukka Rönkkö kertoivat tulevasta projektistaan. ”Se vain tuntui heti jutulta, johon halusin tutustua ja jonka kaltaista olin jotenkin odottanut”, sanoo Maria. Hän on harrastanut liikuntaa aina, mutta prosessin aikana suhde liikkumiseen on muuttunut mutkattomammaksi ja luontevammaksi. ”Ei sen niin vakavaa tarvitse olla, eikä varsinkaan suorittamista”.

Petri Pellistä, 46-vuotiasta siivoojaa Jyväskylästä kiinnostavat sanattoman viestinnän keinot. Hän sanoo kompensoivansa heikkoa suullista ulosantiaan tiedostamattomin, puhuttelevin ilmein. Muotokuvia-projektissa hän pääsi tutkimaan monien roolien takana piileskelevää minuuttaan. ”Pääsin katsomaan itseäni silmästä silmään.”