Alas sieltä – ja muita huomautuksia on esitys, joka lähestyy fyysisesti kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja tanssitaiteilija Jukka Tarvaisen ideoimaa kuvataideteosta Muuri. Sekä Töölönlahden rannalla sijaitseva kuvataideteos että esitys ovat osa Helsinki Biennaali 2021 -tapahtumaa.

Tarvaisen ohjaama Alas sieltä – ja muita huomautuksia on tanssia ja parkouria yhdistävä esitys ja ihmistoiminnan ilmentymä. Sen innoituksena toimivat työryhmän havainnot ja omakohtaiset kokemukset ihmisen käyttäytymisestä, liikkumisesta ja olemisesta julkisilla paikoilla; kanssakulkijoiden suhtautumisesta katukuvasta poikkeaviin ilmiöihin, sekä julkiseen tilaan liittyvästä sosiaalisesta paineesta.

Esiintyvänä ryhmänä toimii kaksi nykytanssin ja kaksi parkourin ammattilaista, sekä joukko harrastajia. Teoksen äänisuunnittelusta vastaa Jouni Tauriainen ja valosuunnittelusta Lauri Sirén, yhteistyössä pimenevien elokuun iltojen kanssa.

Lähestymme Muuria hitaasti. Lähestymme Muuria vapaasti. Lähestymme Muuria hauskasti. Lähestymme Muuria tosissamme. Lähestymme Muuria niin että näkyy ja kuuluu. Lähestymme Muuria ilman, että kukaan kiinnittää siihen mitään huomiota. Lähestymme Muuria ottaen paineita. Lähestymme Muuria, mutta tulemme toisiin ajatuksiin. Lähestymme Muuria esteenä. Lähestymme Muuria haasteena. Lähestymme Muuria mahdollisuutena. Lähestymme Muuria eri tavalla kuin kukaan muu. Lähestymme Muuria kuten kaikki.

Yleisölle

Joni Kärkkäisen suunnittelema ja toteuttama Muuri-teos on pystyssä Helsinki Biennaalin ajan 12.6.–26.9.2021 Töölönlahden puistossa. Muuri sijaitsee Finlandia talon edustalla Töölönlahden puistossa, leikkipaikan viereisellä nurmikentällä. Esitys tapahtuu Muurin yhteydessä.

Esitykseen on vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Esitys tapahtuu ulkona ja sitä seurataan nurmikolla istuen, joten varauduthan halutessasi istuinalustalla. Pyydämme yleisöä käyttämään kasvomaskia, ja pitämään huolta turvavälien säilymisestä.

Mikäli esitys joudutaan perumaan säästä johtuen, siitä ilmoitetaan Zodiakin eri viestintäkanavissa.

 

Ohjaus: Jukka Tarvainen
Koreografia: Jukka Tarvainen & työryhmä
Esiintyjät: Kauri Sorvari, Niklas Eränpalo, Sanni Vesterinen, Jussi Suomalainen; Katia Skylar, Pyry Miikkulainen, Oona Palomaa, Minttu Mustonen, Anne Harju, Unto Ikkala
Valosuunnittelija: Lauri Sirén
Äänisuunnittelija: Jouni Tauriainen
Esiintyjien tyyli:
Kirsi Nisonen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus

KANTAESITYS