Tanssitaiteilija ja näyttelijä Anne Pajunen tarttuu sooloteoksessaan The Heroic Moment sankaruuden käsitteeseen. Pajunen pohtii ja purkaa sankaruuden perusolemusta, ja kysyy mistä sankaruus koostuu.

The Heroic Moment on kutsu seikkailuun Joseph Campbellin kirjan Sankarin Tuhannet Kasvot inspiroimana. Se on matka, jonka pyörteissä kadotamme tajun siitä, missä arjen realiteetti päättyy ja mielikuvituksen maailma alkaa.

The Heroic Moment muodostaa sankaritarinan mosaiikin nivomalla yhteen sankarillisia hetkiä liikkeen, äänen ja tekstin vuoropuheluna. Teos on oodi leikkimielisyydelle ja meissä kaikissa elävälle sisäiselle joka päivän sankarille. Tulkitsemalla uudelleen perinteistä sankarikuvastoa ja tarkastelemalla sitä kriittisesti, esitys juhlistaa erityisesti sankarittaria ja sankari-identiteettiä kaikille kuuluvana.

Anne Pajunen on kansainvälisesti työskentelevä näyttelijä ja tanssitaiteilija. Hänen työskentelykielensä sijoittuu tanssin ja teatterin välimaastoon.

The Heroic Moment on Pajusen ensimmäinen kokoillan teos. Se syntyy yhteistyössä ohjaaja Sini Pesosen, valosuunnittelija Jenni Pystysen ja pukusuunnittelija Suvi Matinaron kanssa.

Pajunen on valmistunut näyttelijäntyön maisteriksi Lontoon Royal Academy of Dramatic Art (RADA) koulusta (2017) ja tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta (2011). Vuosina 2008–2010 hän opiskeli Brysselissä Performing Arts Research and Training Studiossa (P.A.R.T.S.).

 

Kuva poistettu.     Kuva poistettu.

Kantaesitys
THE HEROIC MOMENT

Koreografia ja esiintyjä Anne Pajunen
Ohjaus Sini Pesonen
Valosuunnittelu Jenni Pystynen
Pukusuunnittelu Suvi Matinaro
Äänityöt Viljami Lehtonen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Anne Pajunen
Residenssit wpZimmer (Antwerpen), Kutomo (Turku), MDT Stockholm, Tanzhaus Zürich
Valokuva Kristiina Männikkö, kuvataide: Jannis Varelas

Esitys on toteutettu [DNA] Departures and Arrivals -hankkeen puitteissa. Hanketta tukee EU n Luova Eurooppa -ohjelma.

Teosalustus su 9.9. klo 14.15–14.45
Taiteilijatapaaminen 13.9. esityksen jälkeen

Kesto 45 min
Esityskieli suomi, englanti

Yhteisilta
Tomi Paasonen – Satu Rekola Satubaletti
Illan kokonaiskesto 2 h 20 min

Liput 27,50/20,50/16,50€

ZODIAK STAGE