Bitch you´re breakfast.     

Anna-Maria Väisäsen ja Eevi Tolvasen teoksen Paljauden diskurssi lähtökohtana ovat pakottaminen tahdonvastaisuuteen, tukehduttaminen fyysisenä tekona, väkivallan tematiikka ja häpeän kohtaaminen.

Teoksen hahmot näyttäytyvät naisina, tyttöinä, sisaruksina, toistensa peilikuvina. Itsevarmoina ja haavoittuvina, vahvoina ja alistettuina. Fantasiana ja painajaisena. Paljauden diskurssi ei tuo näyttämölle uhreja, ei etsi syyllisiä, eikä pyytele anteeksi. Se haastaa katsojan pohtimaan median luomaa naiskuvaa, valtasuhteita, seksiä, häpeää ja omia rajoja. Kuka käyttää hyväksi ja ketä?

”Berliinissä ensi-illan saaneen intensiivisen teoksen voimakkaat ajatuksia herättävät kuvat hiipivät katsojan ihon alle ja asettavat kysymyksiä naisten esineellistämisestä, väkivallasta ja pornografiasta.” - Tomi Paasonen

Väisäsen ja Tolvasen Paljauden diskurssi -teos sai alkunsa elokuussa 2016, Berliinin DOCK11-teatterissa vietetyn residenssijakson myötä. Paljauden diskurssi sai ensi-iltansa osana Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen (ITAK) ja PAA Public Artistic Affairsin järjestämää tapahtumaa Berliinissä, jossa esiteltiin tanssiteoksia Itä-Suomesta.

Marraskuussa 2016 teos esitettiin Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä Yksin sateessa? -festivaalilla Joensuussa. Kesäkuussa 2017 teosta esitettiin Kuopiossa, osana ITAK:n Paikallisliike-festivaalia.

Anna-Maria Väisänen (1986) on kuopiolainen tanssija ja yhteisötaiteilija. Tällä hetkellä hänen praktiikkansa keskittyy tarkastelemaan esiintyjän tekniikkaa, paljauden ja peittämisen tematiikkaa sekä dialogisuutta. Viime vuosina Väisänen on toiminut yhteisötanssijana Pohjois-Savon alueella monipuolisesti erilaisten erityistä tukea tarvitsevien ryhmien parissa.

Eevi Tolvanen (1992) on kuopiolaistunut tanssitaiteilija, joka työskentelee pääosin erityistä tukea tarvitsevien ryhmien kanssa. Työskentelyssään hän on perehtynyt aidon läsnäolon ja kosketuksen mahdollisuuksiin tukien kokemuksiinsa kontakti-improvisaatiosta. Tolvanen on kiinnostunut yhteenkuuluvuuden tunteen kehittämisestä yhdessä jaettujen kokemuksien kautta.

Ilmari Tiitinen on outokumpulainen freelance-äänitaiteilija. Tiitinen on viimeisen kymmenen vuoden aikana toiminut säveltäjänä, muusikkona, tanssijana ja näyttelijänä useissa produktioissa monilla taiteen aloilla. Viimeisen parin vuoden aikana Tiitinen on ollut erityisen kiinnostunut immersiivisen taiteen kehittämistyöstä ja julkisesta tilasta esiintymisympäristönä. Toiset Tuparit ja P*lluralli -teoksien myötä hän on myös osallistunut tutkimaan jaetun tekijyyden työskentelymallia residenssijaksoissa Suomessa ja ulkomailla.

Vierailun mahdollistaa ITAK Itä-Suomen Tanssin Aluekeskus.

 

Kuva poistettu.

Vierailuesitys
PALJAUDEN DISKURSSI

Konsepti, koreografia, tanssi Anna-Maria Väisänen, Eevi Tolvanen
Äänimaailma Ilmari Tiitinen
Mentorointi Tomi Paasonen
Tuotanto työryhmä, ITAK
Ensi-ilta 25.8.2016, Dock11, Public Artistic Affairs, Berliini

Esitys sisältää alastomuutta. Ei sovellu lapsille.

Taiteilijatapaaminen 4.4. esityksen jälkeen.
Teosalustus 5.4. klo 18.15–18.45.

Kesto 42 min

Yhteisilta
Mikko Hyvönen
crystal pieces human beings

Liput 27,50/20,50/16,50 €