Sivuaskel-festivaalin aikana toteutetaan Niko Hallikaisen ja Sonya Lindforsin ohjaama työpaja. Online-työpaja pidetään Zoom-alustalla.

Kuinka aiheuttaa tai kuka aiheuttaa hiertymää?

Sonya Lindfors ja Niko Hallikainen ovat olleet toiseuden, representaation ja valta-asetelmien äärellä sekä yhdessä että erikseen esitystaiteellisissa konteksteissa. Tulevassa työpajassa ollaan katsomisen ja tunnistamisen politiikan äärellä. Ihmetellään näyttämön instrumenttia ja pyritään heiluttamaan vallitsevia rakenteita.

Mikä mielletään neutraaliksi ja miten kutsua normissa olevia ihmisiä unelmoimaan toiseuden näkökulmista? Miten merkkien tunnistaminen tapahtuu muuttuvassa maailmassa, jossa merkitykset jatkuvasti liikkuvat?

Työpajassa keskustellaan, kirjoitetaan ja tehdään erilaisia representaatioon liittyviä harjoituksia. Työpaja toteutetaan etänä Zoom-alustalla. Kaikille osallistujille toimitetaan Zoom-linkki viimeistään työpajaa edeltävänä päivänä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Työpajan työskentelykieli on suomi, tarvittaessa myös englanti.

Sitouduthan noudattamaan alustan eettisiä ohjeita (linkki) ennen kurssille ilmoittautumista.
 

Sonya Lindfors on koreografi ja UrbanApa-yhteisön taiteellinen johtaja. Viimeiset vuodet hän on työskennellyt intersektionaalisen feminismin ja dekoloniaalin unelmoinnin parissa. www.sonyalindfors.com

Niko Hallikainen on esitysrunoilija ja kirjailija. Hän työskentelee luokan, halun ja seksuaalisuuden risteymäkohdissa ja opettaa luovaa kirjoittamista Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelmissa.