Millaisia maskuliiniseksi oletetun ruumiin kehollisuudet ja toimijuudet voivat olla vuonna 2020? Voiko maskuliinisuuden määritelmiä paeta tai uudelleenkirjoittaa? Miten maskuliiniseksi oletettu ruumis katsoo tai kuinka sitä katsotaan?

Koreografi Mikko Makkosen johtaman työryhmän teos Actions x Figures lähtee liikkeelle hypermaskuliinisuuden ilmiön kriittisestä tarkastelusta ja sen purkamisesta. Hypermaskuliinisuudella (eng. hypermasculinity) tarkoitetaan maskuliinisuuden sosiaalista ja kulttuurista rakentamista muun muassa aggressiota, voimaa, seksuaalisuutta sekä rajattua tunneilmaisua korostamalla.

Teos pyrkii riisumaan hypermaskuliinisen kuvaston kärjistyneisyydestään ja kapinoimaan kehollisesti. Se oireilee, reflektoi, etsii kehollisen olemisen tasapainoa sekä ravistelee määreitä moniäänisesti.

Actions x Figures on tutkielma, joka motivoituu henkilöhistorioista, kehonkuvista, kehollisista laaduista, kulttuurisista toistoista, vuorovaikutussuhteista sekä yksilöllisestä ja yhteisestä ruumiista, niiden merkitysten synnystä ja luennasta.


Kevään peruttujen esitysten liput

Alkuperäisille päiville 19.3.–1.4. ostetut liput voi vaihtaa uudelle esityspäivälle ottamalla Tikettiin yhteyttä: hei@tiketti.fi. Tiketti lähettää sinulle uuden lipun uudelle esityspäivälle. Vaihdosta veloitetaan uusi palvelumaksu.

Mikäli uudet päivät eivät sovi, voit palauttaa lippusi Tikettiin 14.8.2020 mennessä.

Mikäli olit lunastanut lipun tähän tapahtumaan sarjakortilla, lippu on poistettu ja sarjakortillesi on palautettu yksi käyttökerta. Kevään peruutusten myötä sarjalipun voimassaoloa on jatkettu vuoden 2020 loppuun saakka. Voit lunastaa sarjakortillasi uuden lipun haluamaasi esitykseen.

Ostetut liput voi vaihtaa Zodiakin lahjakorttiin Tiketin palautuslomakkeella.

Voit palauttaa liput tai vaihtaa ne Zodiakin lahjakorttiin Tiketin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella www.tiketti.fi/palautalippuja

Peruutetun / siirretyn tapahtuman lipun palautuksissa Tiketti pidättää lippukohtaisen palvelumaksun tai käsittelymaksun.


Koreografia: Mikko Makkonen & työryhmä
Esiintyjät: Geoffrey Erista, Simeoni Juoperi, Pie Kär, Iiro Näkki, Oskari Turpeinen
Dramaturgi: Eira Virekoski
Skenografi: Kristian Palmu
Äänisuunnittelija: Viljami Lehtonen
Tuotanto: Zodiak, Mikko Makkonen
Yhteistyössä: Tanssiteatteri Minimi
Taiteellinen mentorointi: Kim Modig

Tukijat: Alfred Kordelinin Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto

Kiitos: Kaikki yleisötyökyselyn kautta teoksen prosessiin vaikuttaneet, Sanni Giordani, Kirsi Gum, Mia Jaatinen, Sanni Kriikku, Antti Lahti, Eetu Laine, Kim Modig, Katri Naukkarinen, Zodiak henkilökunta, Alfred Kordelinin Säätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto


KANTAESITYS