Sivuaskel-festivaali 2021 on kutsunut eri taustaisia tanssitaiteilijoita keskinäisiin vuoropuheluihin. Nämä taiteilijadialogit julkaistaan Sivuaskel-festivaalin alussa Zodiakin verkkosivuilla ja ne jäävät katsottavaksi festivaalin jälkeen viikon ajaksi.

Olemme halunneet tarjota tanssitaiteilijoille paikan kollegiaalisiin kohtaamisiin ja vertaiskeskusteluihin kullekin tärkeistä asioista.

Tämä aika on ollut vaativaa ja eri tavoin rankkaa kaikille, mutta erityisesti esittävän taiteen ja eläviin kohtaamisiin perustuvien taiteiden alalla. Halusimme virittää keskusteluita palaamalla taiteen tekemisen, kokemisen ja rakastamisen ytimeen. Erityisesti nyt kun maailma ympärillä on sekasortoinen ja monin tavoin epävarmuuden tilassa. Sumussa.

Kysyimme keskusteluihin osallistuvilta taiteilijoilta muun muassa seuraavia asioita:

  • Miksi teen sitä mitä teen?
  • Mikä on se juurisyy ja ydin, jonka vuoksi toimin taiteilijana, ja nimenomaan tanssitaiteilijana?
  • Entä mitä ovat ne ajassa tai ympärilläni vaikuttavat hankaukset, joiden kipinä on suunnannut omaa taiteellista toimintaani nyt tai jo aiemmin urani aikana?
  • Mitä kohti olen kulkenut, ja mitä kohti hakeudun tanssitaiteilijana tällä hetkellä ja tässä ajassa?

Keskustelut julkaistaan to 4.2. ja ne ovat katsottavissa 21.2. saakka.

Amanda 007, Lydia Gucci & Lola Gucci

Amanda 007

Performanssitaiteilija, tanssija, transaktivisti, Amanda 007 aloitti tanssiharrastuksen hiphopilla 14 vuotiaana. Myöhemmin löysi voguen ja ballroom-kulttuurin pariin. Amandan liikekieli ja estetiikka pohjautuu pitkälti vogue femmen elementteihin. Hän käyttää teoksissaan vaikutteita dragista ja burleskista.

Amandalla on kokemusta sooloteostensa lisäksi myös eri tanssikokoonpanoista. Hän on myös työskennellyt erilaisissa produktioissa mm. seuraavien suomalaisten artistien kanssa: Jenni Vartiainen, Olavi Uusivirta, Antti Tuisku, Robin, Kaija Koo.

Tällä hetkellä Amanda kuuluu kahteen eri performanssi ryhmään. Amanda & Lydia sekä House of Gucci Finland. Yhdessä he ovat esiintyneet mm. Princess Nokian, Leila K:n sekä Alman kanssa. 

Lydia Gucci

Lydia Ofi Teresia on kansainväliseen The Gorgeous House of Gucci -ballroomhouseen kuuluva transfeminiini queer-performanssitaiteilija.

Taiteilijana Lydia yhdistelee töissään drag-taidetta, burleskia ja voguingia. Lydia on vuosien saatossa toiminut myös tanssijana suurissa produktioissa Princess Nokian, Alman, Krista Siegfridsin ja Jenni Vartiaisen kaltaisten artistien kanssa.

Lydia esiintyy niin sooloartistina, kuin myös Amanda & Lydia -performanssitaideduon osana sekä House of Gucci Finland -siskojensa kanssa, viehättäen yleisöä sensuelleilla ja henkeäsalpaavilla numeroillaan. Amanda & Lydia -duossa Lydia on esiintynyt muun muassa tanskalaisella IPAF -peformanttitaidefestivaalilla. Palkitusta KELET -dokumentista tunnettu House of Gucci Finland on puolestaan esiintynyt niin Querelle-, Ruisrock kuin Flow-festivaaleillakin. House of Gucci Finlandille myönnettiin vuonna 2020 Taideyliopiston Akateemisen kaunotaiteen palkinto.

Lola Gucci

Lola Lorenzo Gucci on meikkitaiteilija, sosiaalisen median vaikuttaja ja karismaattinen esiintyjä Helsingistä. Hän on ollut kansainvälisen House of Gucci -talon jäsen vuodesta 2017 ja osa suomalaista ballroom-kulttuuria vuodesta 2013.