Helmikuun toisella viikolla koettiin jälleen monia kiinnostavia kansainvälisiä vierailuteoksia, luentoja ja keskusteluja kun Zodiak ja Pannuhalli pukeutuivat pinkkiin Sivuaskel/Side Step -festivaalin kunniaksi.

Sivuaskel järjestettiin tänä vuonna jo 10. kertaa. Eräänlaisen merkkivuoden ohjelmistossa muistettiin myös nykymusiikin pioneeri John Cagea, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi pyöreät 100 vuotta. Tanssitaiteilija Eszter Salamonin teos Dance for Nothing (2010) perustui Cagen luentoteokselle Lecture on Nothing (1949). Teos esittettiin Pannuhallissa torstaina 9.2. ja perjantaina 10.2.

Salamonin teokseen sisältyi yleisökeskustelu, jossa katsojat pääsivät kyselemään teoksesta ja Salamonin työskentelytavoista. Tilaisuus avasi kiinnostavasti katsomiskokemusta ja kirvoitti monenlaista ajatustenvaihtoa.

Perjantaina Salamonin esittäessä teostaan Pannuhallissa, Zodiakin puolella valmistauduttiin jo seuraavaan teokseen: pukuhuoneessa duettoaan läpikäyvät saksalainen Hermann Heisig ja portugalilainen Nuno Lucas.

Sivuaskel-esitykset myytiin kaikki loppuun ja katsomossa oli mahtava tunnelma!

Perjantaisen yhteisillan väliajalla festivaalin taiteellinen työryhmä Eeva Muilu, Jenni Koistinen ja Harri Kuorelahti, joita saamme kiittää monikerroksisen ja kiinnostavaa vuoropuhelua herättävän ohjelmiston suunnittelusta.

Pannuhallin lämpiössä autenttista festarielämää saattoi harjoittaa leirintäalueella. Teltoissa tarjoiltiin teetä ja keksejä väsymystä karkoittamaan. Toki nokosetkin onnistuivat mukavasti telttapatjalla makuupussiin kääriytyneenä.

Lauantaina viihdyttiin klubilla. Puikoissa dj-duo Bailubändin Ossi Koskelainen.

Koreografi Nicole Beutlerilta nähtiin Pannuhallissa uustulkinnat tanssipioneeri Lucinda Childsin kahdesta 70-luvun teoksesta (Radial Courses ja Interior Drama). Alakerran lämpiössä oli mahdollista nähdä ennen varsinaista esitystä myös alkuperäisteokset videolta.

Iloiset ja lämminsydämiset Nicole Beutler ja hänen teosharjoittajansa Ty Boomershine lähettävät terveisiä festariväelle!

Kiitos kaikille mukana olleille!