Tasavallan presidentti Tarja Halonen avaa Dans över gränsen -näyttelyn Tukholmassa 16.1. Suomalaista taidetta esittelevä näyttely on osa merkkivuoden 1809 kulttuuriohjelmaa. Näyttelyn avajaisissa esiintyy mm. Vera Nevanlinna yhdessä Elina Brotheruksen kanssa.

Dans över gränsen on suomalaisia videotanssiteoksia ja interaktiivista taidetta esittelevä näyttely. Tukholman Dansens Husissa perjantaina 16. tammikuuta avattava näyttely on osa merkkivuoteen 1809 liittyvää Suomen ja Ruotsin välistä kulttuuriohjelmaa. Näyttelyn avaa tasavallan presidentti Tarja Halonen. Läsnä avajaisissa ovat Ruotsin kruununprinsessa Victoria, Ruotsin kulttuuriministeri Lena Adelsohn Liljeroth, maaherra Per Unckel ja Suomen Tukholman suurlähettiläs Alec Aalto.

Näyttelyyn valitut media- ja tanssitaiteilijoiden teokset tarjoavat valokuvien, videoiden ja interaktiivisen taiteen kautta uuden näkökulman suomalaiseen nykytanssiin. Mukaan valitut taiteilijat edustavat paitsi erilaisia taiteellisia lähestymistapoja myös useampaa eri sukupolvea. Kaikkia tekijöitä yhdistää ennakkoluuloton ote liikkeeseen ja tanssiin. Näyttelyn tuottavat Dansens Hus ja Tanssin Tiedotuskeskus yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Suomen Tukholman suurlähetystön kanssa.

Avajaisissa 16.1. Zodiakin taiteellinen johtaja Vera Nevanlinna esittää yhdessä Elina Brotheruksen kanssa Harri Kuorelahden koreografioiman diaesityksen. Muita avajaisesiintyjiä ovat mm. Reijo Kela ja Cirkus Cirkör.

Dans över gränsen on avoinna Tukholman Dansens Husissa 16.1.-30.4.2009.