Jossain on jotain -teos on ihastuttanut yleisöä ja vetänyt salit täyteen kesällä. Monille teos on toiminut suorastaan käännekohtana elämässä.

Teos nähtiin kesällä sekä Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla että Pyhäjärven Täydenkuun Tansseissa. Ihastuttavan teoksen esiintyjäjoukko koostuu viidestä ikäihmisestä ja yhdestä nuoresta tanssitaiteilijasta. Vanhin esiintyjistä on jo yli 80-vuotias. Lisäksi esityksen loppukohtauksessa nähdään Eeva Muilun kullakin esityspaikkakunnalla järjestämiin työpajoihin osallistuneita ikäihmisiä.

Työpajoihin osallistuminen ja myös teoksessa esiintyminen on ollut monelle täysin uudenlainen kokemus elämässä. "Elämyksellistä, vapautunutta ja vallatonta", kuvaili eräs Kuopion työpajaan osallistunut. "Ainutlaatuinen kokemus" on ollut monen suusta kuultu lausahdus. Myös yleisöstä on esityksen jälkeisissä keskusteluissa kuultu kommentteja, joissa on tuotu esiin mm. teoksen tuomia liikkeeseen, tanssiin, kulttuuripolitiikkaan ja yhteisöön liittyviä voimakkaita ajatuksia ja mielipiteitä. Tärkeänä on koettu muun muassa se, että teos nostaa ikääntyvänkin kehon näkyväksi ja arvostuksen kohteeksi. Eeva Muilun teos on avannut uusia maailmoja ja osoittanut, että tanssi ja liikkuminen kuuluu kaikille – ja jokainen on kaunis sellaisena kuin on.

Myös esiintyjien ydinjoukolle kokemus on ollut ainutkertainen, osalle suorastaan elämän käännekohta. "Oli hieno yllätys löytää uusi liike ja uudenlainen kehollisuus. Tämä on ollut minulle tosi iso asia", kertoo joukkion ainoa miesesiintyjä Mikko Makkonen. Esiintyjistä vanhin, Eila Hämäläinen, toteaa: "Eevalla on suuri sydän. Hän ottaa kaikki huomioon sellaisina kuin on."

Jossain on jotain nähdään vielä Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmassa Kansallisoopperan Alminsalissa 19.-21.8. Eeva Muilu ohjaa maksuttomia työpajoja ikäihmisille Helsingissä 15.-16.8. sekä 20.-21.8.