Koreografi Hanna Brotheruksen uutuusteos En lähde täältä salaa on elämänmakuinen tanssin ja musiikin kokonaisuus. Esiintyjinä 50-henkinen Koiton Laulu sekä kolme tanssijaa, esitykset Kaapelitehtaan Pannuhallissa 19.-28.8.

En lähde täältä salaa, 19.-28. elokuuta

Elokuussa saa Kaapelitehtaan Pannuhallissa ensi-iltansa koreografi Hanna Brotheruksen elämänmakuinen uutuusteos En lähde täältä salaa, jossa esiintyy 50-henkinen Koiton Laulu ja 3 ammattitanssijaa. Tanssi ja musiikki yhdistyvät esityksessä saumattomaksi kokonaisteokseksi: tanssin äänistä tulee teoksessa osa musiikkia, ja kuorolaisista tanssijoita.Teos piirtää kuvan nousukauden jälkeisen Suomen henkisestä maisemasta kilpailuyhteiskunnan loputtoman pudotuspelin jälkeen. Kangastusten haihduttua on katsottava, mitä meillä on jäljellä. Esiintyjien yksinäiset, epävarmat ja lopulta toinen toisensa löytävät hahmot luovat inhimillisen näkökulman elämään taantuma-Suomessa.

Hanna Brotheruksen teoksille on ominaista yhteiskunnallisesti tiedostava, persoonallinen näkemys, jossa esiintyjien ihmisyys, autenttisuus ja vahva läsnäolo korostuvat. Brotherus on valmistunut koreografiksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 1994, ja on työskennellyt sen jälkeen tanssijana, koreografina ja tanssinopettajana.

Vuodesta 1952 asti toiminut Koiton Laulu on ennakkoluulottomuudellaan, monipuolisuudellaan ja yhteisöllisyydellään yksi Suomen arvostetuimmista kuoroista. Koiton Laulua johtaa Reijo Aittakumpu, joka on myös säveltänyt teoksen musiikin.

Pukusuunnittelusta vastaa Karoliina Koiso-Kanttila, valosuunnittelu on Mika Haarasen. Teoksessa esiintyy Koiton Laulu ja tanssijat Hanna Korhonen, Maria Nurmela ja Laura Vesterinen.

Lue lisää teoksesta

Osta liput Lippupalvelusta

Katso videoklippi