Nainen ja mies tanssivat kumpikin itsekseen keitiössä

Kuva: Uupi Tirronen (2015)

Isnäsissä toteutetaan elo-syyskuussa 2020 Kotimatkalla/Edöntie-niminen kävelyesitys.

Sinulla on nyt mahdollisuus tulla mukaan esiintyjäksi!

Esitys toteutetaan yhteistyössä Loviisan kaupungin, Loviisan Wanhat Talot-tapahtuman, Loviisan taidekeskuksen tukiyhdistyksen, Loviisan tanssiopiston ja Isnäsin kylätoimikunnan kanssa.

Kotimatkalla/Edöntie on muodoltaan kävelyesitys. Esityksen aikana katsojat kulkevat oppaan johdolla yhteisen reitin. Reitin varrella on ulko- ja sisätiloja jotka toimivat esityksen "näyttämöinä". Esitys alkaa Isnäsin satamasta, jossa ensimmäiset kohtaukset tapahtuvat Höyrykonemuseossa. Sieltä esitys kulkee Edöntietä pitkin kohti Frimansintien risteystä. Matkan varrella vieraillaan 2-3 yksityiskodissa.
Esityksen työryhmään kuuluu koreografi Jenni Koistinen, tanssijat Amandine Doat ja Beniamino Borghi ja äänisuunnittelija Esa Mattila.

Kotimatkalla/Edöntie-teoskurssi järjestetään seuraavasti:

  • Iltakurssi Isnäsissä tiistaisin 2.4.-11.6 klo 18-20 Solbackassa. (To 28.5 ei kurssia, 11.6 ulkoharjoitukset.) Lisäksi läpimenoharjoitus ma 15.6 illalla.
  • Päiväkurssi Loviisassa tiistaisin 31.3.-21.4 klo 10-12 Meijerillä, Loviisan tanssiopiston tiloissa. Päiväkurssin osallistujat voivat jatkaa tämän jälkeen kohti esitystä iltakurssilla Isnäsissä 30.4-11.6.

Isnäsiin muualta tulevia osallistujia pyritään auttamaan harjoituksiin ja esityksiin kulkemisessa kimppakyytien tms. kautta!

Kurssilla tehtävät harjoitteet pohjaavat nykytanssiin ja luovaan tanssiin. Kurssilla tanssitaan paljon yksin ja yhdessä muiden kanssa, tutustutaan eri tavoin omaan liikkeeseen ja työstetään liikemateriaalia tulevaa teosta varten. Jokainen työskentelee omista sen hetkisistä lähtökohdistaan ja omasta kehostaan käsin; mitään ennakkotaitoja ei tarvita. Kurssi on maksuton, avoin kaiken ikäisille ja sinne voi osallistua vaikka ei haluaisikaan osallistua esitykseen.

ILMOITTAUTUMINEN ESITYKSEN OHJAAJALLE JENNI KOISTISELLE: koistinenjenni@gmail.com / 044 379 4514/ Jenni

Kotimatkalla/Edöntie-esitykset ovat kahtena viikonloppuna; 28.-30.8 ja 4.-6.9.
Harjoitukset elokuussa ovat seuraavasti: to 13.8, la 15.8, su 16.8, to 20.8, la 22.8, su 23.8, to 27.8.

Kotimatkalla/Edöntie on osa Kotimatkalla-teoskonseptia, jonka ensimmäinen versio on toteutettu Helsingissä, Kannelmäessä osana Zodiak- Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on -taidehanketta vuonna 2015.
www.zodiak.fi/kalenteri/kotimatkalla
www.zodiak.fi/yleisotyo/kotimatkalla

"Projektilla oli vaikutusta ajattelutapaani. Pidin tätä projektia kokonaisvaltaisena taideprosessina, sekä älyllisesti että emotionaalisesti. Se syvensi myös suhdettani kotiseutuuni."
(Osallistujan palaute / Kotimatkalla 2015)

Lisätiedot ja kurssi-ilmoittautuminen: koistinenjenni@gmail.com / 044 379 4514/ Jenni