Galleria Kandelan näyttelysarjassa nähdään lavastaja, valosuunnittelija ja tilataiteilija Salla Salinin installaatio A Room with a View.

Zodiakin aloittama valotaiteen foorumi Galleria Kandela toimii vuonna 2008 Teatterimuseon tiloissa Kaapelitehtaalla.

9.5.-29.6. nähdään Galleria Kandelan näyttelysarjassa lavastaja, valosuunnittelija ja tilataiteilija Salla Salinin installaatio A Room with a View. Teos tarkastelee olemassaolon käsitteitä tilallisista lähtökohdista käsin, pohtien erityisesti valon olemusta ja sen suhdetta havaintoon. Mitä valo on, miten se ja sen havainto vaikuttaa käsitykseemme paikasta, tilasta ja ajasta. 

"Teen tilallisia teoksia; esitysten tiloja, tilateoksia, installaatioita. Tilan taiteessa minua siis kiinnostaa oman aihevalintani lisäksi myös katsojan/kokijan aktiivinen asema teoksen vastaanottotilanteessa. Tarkoitan tällä siis sekä teoksen että sen havaitsijan yhdenaikaista tilallista olemassaoloa sekä tätä kautta syntyvien tai syntymättä jäävien havaintojen vaikutusta kokemukseen."

Galleria Kandela on avoinna Teatterimuseon aukioloaikoina Studioissa 1 ja 2 (Teatterimuseo, Kaapelitehtaan G-rappu, Tallberginkatu 1). 

 

Lue lisää Galleria Kandelasta