Koreografi Eeva Muilu on valmistamassa uutta näyttämöteosta Zodiakin kevään 2010 ohjelmistoon. Hän etsii teokseensa noin kolmeakymmentä eri-ikäistä ja eritaustaista ihmistä. Esiintyjiltä ei vaadita aiempaa kokemusta tanssimisesta tai esiintymisestä, ainoastaan omaa kiinnostusta ja osallistumisen halua sekä yhteistyökykyä ja sitoutumista projektiin. Haluatko mukaan?

Näyttämöteoksessa käsitellään yhdessä olemiseen, yhteenkuuluvuuteen ja yhteisöllisyyteen liittyviä kysymyksiä. Teos tulee pohjautumaan perusliikkumiseen, yksinkertaisiin kehollisiin tapahtumiin ja yhdessä toimimiseen. Prosessissa keskitytään keholliseen läsnäoloon ja ympäristön, itsemme ja toisemme aistimiseen ja havannointiin. Osallistujilla on mahdollisuus syventyä omaan liikkumiseen, kohdata uusia ihmisiä ja toimia monenkirjavassa ryhmässä.

Jonoissa ja rivissä kulkeminen. Haarautuminen. Irtaantuminen. Eksyminen. Lintuparven lailla liikkuminen. Maahan laskeutuminen. Yhdessä lepääminen. Kädestä pitäminen. Koskettaminen.

Miten syntyy liikkuva tila. Rytminen tila. Hiljainen tila. Purkautuva tila. Lentävä tila. Pyörivä tila. Mitä on järjestyminen? Mitä on epäjärjestys?


Teosta valmistetaan tammikuusta toukokuun loppuun. Harjoitukset alkavat kahdessa ryhmässä. Aamuryhmä harjoittelee tiistaisin ja torstaisin klo 10-12, iltaryhmä tiistaisin ja torstaisin klo 17-19. Lisäksi molemmat ryhmät harjoittelevat toisinaan yhdessä viikonloppuisin. Harjoittelu tapahtuu Zodiak – Uuden tanssin keskuksen tiloissa Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa. Esitykset ovat 20.–30.5.2010 Pannuhallissa Kaapelitehtaalla. Teos on osa Zodiakin kevään 2010 ohjelmistoa.

Tanssija-koreografi Eeva Muilu (s. 1980) on tanssitaiteen maisteri. Hän on toiminut Zodiak – Uuden tanssin keskuksen housekoreografina vuosina 2007–2009. Vuodesta 2008 saakka Muilu on vetänyt tanssityöpajoja ei-ammattilaisille sekä ohjannut mm. teoksen Jossain on jotain, jonka esiintyjistä suurin osa oli senioreita.

ILMOITTAUTUMISET TEOKSEEN ESIINTYJÄKSI 15.1.2010 MENNESSÄ OSOITTEESEEN jenni.sainio@zodiak.fi

Ilmoittautuessasi mainitse seuraavat tiedot:
Nimi
Ikä
Yhteystiedot

Koreografi Eeva Muilu haastattelee ilmoittautuneet viikoilla 2 ja 3.

Kysymyksiä? Lisätietoa saat Zodiakin yleisötyövastaavalta Jenni Sainiolta, puh. 044 0944 948 tai jenni.sainio@zodiak.fi