Zodiakin taiteellinen johtaja Vera Nevanlinna jää äitiysvapaalle syyskuun 2009 puolivälissä. Hänen sijaisekseen on nimitetty koreografi, tanssija Harri Kuorelahti.

Harri Kuorelahti on toiminut Täydenkuun Tanssit –nykytanssifestivaalin taiteellisena johtajana elokuuhun 2009 saakka oman taiteellisen työskentelynsä ohessa. Kuorelahti on työskennellyt ammattitanssijana ja koreografina vuodesta 1990 saakka, jolloin hän valmistui Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta. Kuorelahti on ollut mukana lukuisissa freelance-produktioissa Suomessa ja ulkomailla, sekä toiminut keskeisesti Helsinki Dance Companyssa vuosina 1990-2006. Kuorelahti tunnetaan monipuolisena tanssijana ja koreografina, joka on työskennellyt useissa eri kollektiiveissa, näytelmissä ja musikaaleissa sekä rooleissa että tanssijana. Kuorelahti on osallistunut myös Zodiakin toimintaan, sillä hän on ollut Zodiakin hallituksen jäsen vuodesta 2006.

“Zodiakin visiona on olla tanssitaiteen rohkea edelläkävijä ja suunnannäyttäjä Suomessa. Tavoitteemme on lisätä Zodiakin kansainvälistä yhteistyötä ja kansainvälistä ohjelmistoa. Jatkan Vera Nevanlinnan linjaa, jossa Zodiak on hengeltään keskusteleva, tasa-arvoinen, sitoutunut ja vastuullinen", Kuorelahti sanoo.

Lisätiedot:
Tiedottaja Jaana Tamminen, Zodiak (09) 694 4948