Kirsi Saastamoisen ja Routa-ryhmän kiitetty teos -950 nähdään Z-in-motionin ohjelmassa 23.-24.5.

Kirsi Saastamoisen ja Routa-ryhmän kiitetty teos -950 nähdään Z-in-motionin ohjelmassa 23.-24.5.

Teos pohjautuu vuonna 2006 Kainuusta ja Kainuuseen muuttaneiden ihmisten haastattelumateriaaliin. Koreografi Kirsi Saastamoinen pyysi Kainuun maistraatista satunnais-otanta tekniikalla sadan ihmisen yhteystiedot, lähetti näille kirjeen tekeillä olevasta teoksesta ja kysyi mahdollisuutta haastatella nauhurille muuttajien syitä muuttoon, tunnelmia, havaintoja uudesta ympäristöstä ja tulevaisuudenvisioita. Teokseen päätyi 29:n ihmisen haastattelut, osa nauhoitettuna, osa kirjemateriaalina. Tärkeässä roolissa -950:ssä on äänisuunnittelija Jori Tossavaisen haastattelujen muokkaus teoksen äänimaisemaksi.

Asummeko vain jossakin tunnistamatta tärkeintä, omaa maallista tomumajaamme tai sielullisia ulottuvuuksiamme? Elämmekö annettujen olosuhteiden ehdoilla itsemme ulkopuolella pyrkimättä muokkaamaan elinolosuhteitamme omasta itsestämme puhumattakaan? Esitys pyrkii antamaan toivoa ja herättämään ajatuksia asuinpaikkamme mahdollisuuksista.

Teoksessa tanssivat Kirsi Saastamoinen ja Kajaanin kaupunginteatterista virkavapaalla oleva näyttelijä Heikki Törmi. Äänisuunnittelu on Jori Tossavaisen ja valosuunnittelu Mirkka Saaren.

Routa on ennakkoluuloton, kainuulaisesta todellisuudesta ponnistava nykytanssin avoin tuotantoryhmä. Routa kuuluu tanssin aluekeskusverkostoon osana pohjoisen tanssin aluekeskusta.

Varaa liput teokseen