Syyskuun 14. päivä Zodiakiin tulee ensi-iltaan tilataidetta, äänitaidetta ja nykytanssia yhdistävä teos Kolme huonetta, jonka taiteellisessa vetovastuussa ovatkin koreografin sijaan valosuunnittelija Mia Kivinen, tilasuunnittelija Salla Salin ja äänisuunnittelija Johanna Storm. He puhaltavat Zodiakin harjoitussali C4:n henkiin tilateoksena ja esityspaikkana. Esityksellisen tason kokonaisuuteen tuovat tanssitaiteilijat Joona Halonen, Liisa Pentti ja Katri Soini tanssisooloillaan.

Tekijät lähestyvät teoksensa luomisessa muun muassa kuva- ja äänitaiteen reunoja, kuitenkin esityksen kontekstissa pitäytyen. Valmis teos on audiovisuaalinen tila ja esitystapahtuma, jossa kukin tanssija luo tilateoksen ehdoilla tulkintoja tilasta. Vaikka lähtökohtaisesti tila on kaikille esiintyjille sama, toimii konseptin yhtenä teemana sattuman salliminen ja hetkeen eläytyminen. Siksi tanssijoille ei ole asetettu juurikaan rajoituksia – kukin heistä tuo näin omalla tavallaan esiin tilan ja siinä tapahtuvien muutosten erityisyyttä.

Teoksen nimi Kolme huonetta ei kuvaa reaalisia, esitystä varten toteutettavia huoneita. Nimi heijastelee ajatusta mielentilasta, henkilökohtaiseen kokemukseen ja havaintoon pohjaavasta olemassaolon ja olemisen tavasta. Tilan kokemus muuntuu jokaisen esityksen ja katsojan myötä, ja jokainen "huoneista" on siten hetkeen sidottu, esitysten tekijöiden ja katsojien yhdessä kokema ja aikaansaama tilanne.

Sattuman sallimisen teema painottuu myös teoksen kolmen esiintyjän esiintymisjärjestyksessä. Se arvotaan jokaiseen esitykseen erikseen.

Kokonaisuuden ajallinen kesto on noin 45 minuuttia.

Kolme huonetta avaa poikkeuksellisella konseptillaan uusia ovia koreografisen ajattelun ja visuaalisen suunnittelun välille. Esityksiin otetaan vain rajattu määrä katsojia! Varaa paikkasi pian.