17.2.2010 alkaen

Kaikille avoimet luennot

Zodiakin kaikille avoin talousalan asiantuntijoiden luentosarja jatkuu! Kevään ensimmäisellä luennolla 17.2. klo 18 erikoistutkija, kauppatieteen tohtori Annukka Jyrämä luennoi aiheesta Legitimiteetti ja maine taidekentällä. 

KAIKILLE:


Liiketalouksien koreografiaa – Uudet Z-luennot!


Aika: Keskiviikkona 17.2.2010 klo 18
Paikka: Zodiakin Studio C4, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C-porras, 4. krs.
Vapaa pääsy.


Lisätietoja: tiedottaja Jaana Tamminen, jaana.tamminen (at) zodiak.fi 



Talouselämää koskettavat kysymykset ovat väistämätön osa taidetta ja taiteen tekemistä. Nämä kulttuuri-ilmiöt ja osaamisalueet kietoutuvat vahvasti yhteen.

Zodiak – Uuden tanssin keskus jatkaa kaikille avointa talousalan asiantuntijoiden luentosarjaa kuukausittain helmikuusta 2010 alkaen. Nykyhetken luova ja kriittinen talousajattelu voi auttaa jäsentämään taiteen tekemisen, markkinoinnin ja kokemisen tai kotitalouksien ja kuluttajien sekä laajemmin kulttuuritalouden arkea ja globaaleja näkymiä. Z-luennoilla pohditaan mahdollisuuksia avata uusia näkökulmia ja työmahdollisuuksia taiteentekijöille. Koreografia-käsitteen laajentuminen maailmassa olevan monimuotoisen liikkeen käsittelyksi voi puolestaan merkitä talouskysymysten entistä laajempaa tietoista avaamista tanssitaiteessa. Talous on arvojen, rytmien, hahmojen tai tulevaisuuden toivekuvien kehoissakin tuntuvaa liikettä ja kulttuuriosaamista.

Z-luennot ovat edellisvuosina käsitelleet monipuolisesti tanssitaiteen filosofiaa, tanssin ja muiden taiteiden rajapintoja, kriittisen ajattelun historiaa, ekologista maailmankuvaa sekä sosiaalisen koreografian mahdollisuuksia. Luennot ovat virittäneet tanssijoiden ja koreografien uutta ajattelua sekä avanneet tanssiyleisölle kiinnostavia katsomiskulmia.

Tule virkeän ajattelun, keskustelun ja pienen tarjoilun äärelle. Tartu talouden liikkeeseen!

Luentoaikataulu

Keskiviikko 17.2. klo 18
Annukka Jyrämä: Legitimiteetti ja maine taidekentällä

Annukka Jyrämä pohtii luennollaan legitimiteetin ja maineen rakentumista taidekentän verkostoissa, ja tarkastelee spekulatiivisesti nykytaidekenttää ja taidemessuja käsittelevän tutkimuksensa kautta tanssitaiteen ja erityisesti nykytanssin toimijoiden legitimisaatiota. Hän pohtii erilaisten tapahtumien, festivaalien roolia verkostoitumis- ja legitimiteetin tai maineen rakentumisen tiloina.

Annukka Jyrämä on kauppatieteen tohtori ja taiteen markkinoinnin ja yrittäjyyden dosentti Aalto kauppakorkeakoulussa (ent. HSE) sekä taiteen markkinoinnin dosentti Sibelius Akatemiassa. Hänen tutkimuksensa ovat käsitelleet erityisesti nykytaiteen kenttää ja tiedon johtamista sekä mediaattorien roolia. Esimerkkejä julkaisuista: Jyrämä, A. and Äyväri (forthcoming): Marketing contemporary visual art, Marketing Intelligence & Planning. Jyrämä, Annukka and Äyväri, Anne (2007): Fostering learning – the role of mediators. Knowledge Management Research & Practice, 5 (2): 117–125. Anhava E. ja Jyrämä, A. (2008): Nykytaidemarkkinat ja Kiasma. Rajakari P. (toim.) Mitä meillä oli ennen Kiasmaa? Kokoelmatoiminnan vaikuttavuus. Valtion taidemuseo, Museologia 2, Jyrämä Annukka 2009. Kulttuuriosaaminen tiedon johtamisen apuna. Teoksessa Uusitalo, L. & Joutsenvirta, M. (toim.): Kulttuuriosaaminen – tietotalouden taitolaji. Helsinki: Gaudeamus, 93-109.  


Luennot jatkuvat maaliskuussa lauantaina 13.3. klo 15, jolloin luennoijana on filosofi Maija-Riitta Ollila. Tarkemmat tiedot julkaistaan pian!

TERVETULOA!