Tiedekeskus Heurekassa on avattu uusi näyttely Liiku ja pelaa!, joka innostaa liikkumaan pelaamisen, leikkimisen ja hauskan yhdessä tekemisen avulla. Liikkumiseen houkuttelevaan ympäristöön on sijoitettu pelejä ja leikkejä, joissa on käytetty kekseliäitä oivalluksia ja uutta tekniikkaa. Näyttelyssä mukana myös Mikko Kallisen valotanssikohde.

Tiedekeskus Heurekassa on avattu uusi vaihtuva näyttely Liiku ja pelaa!, joka innostaa liikkumaan pelaamisen, leikkimisen ja hauskan yhdessä tekemisen avulla. Liikkumiseen houkuttelevaan ympäristöön on sijoitettu pelejä ja leikkejä, joissa on käytetty kekseliäitä oivalluksia ja uutta tekniikkaa. Kaikkiaan yli 20 eri kohteesta koostuva näyttely tarjoaa kävijöille myös mahdollisuuden tutustua liikunnan vaikutuksiin omassa kehossaan. Jokaisen kohteen yhteydessä kerrotaan, mitä aistitoimintoja se aktivoi tai edellyttää, millaisia liikunnallisia taitoja se kehittää ja minkälaista tiedonkäsittelyä tapahtuu kohdetta käytettäessä.

Näyttelyssä on mukana myös Mikko Kallisen ideoima valotanssikohde, jossa kävijät voivat pelinomaisesti aktivoida liikeaistia ja kehittää kehonhallintaa.

Mikko Kallinen ohjaa 8.2. Heurekassa kaikille avoimen ja maksuttoman valotanssityöpajan, jossa tutustutaan näyttelyn peliin sekä eri tapoihin liikkua. Lopuksi työpajassa tehtyjä harjoitteita testataan valotanssikohteessa. Lue lisää työpajasta ja ilmoittaudu mukaan!

Liiku ja pelaa! -näyttely on esillä Heurekassa 28.3.2010 asti.