Lokakuun 15. ja 16. päivä Zodiakin harjoitussalissa C4 on Z-free -esitykset. Tänä syksynä sarjassa nähdään äänisuunnittelija Mikko Hynnisen demo. Z-free on Zodiakin work-in-progress -esityskonsepti, jossa taitelijat avaavat työskentelyään yleisölle eri muodoin. Z-free tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan taiteilijan työprosessiin. Z-free -esitykset ovat avoimia, maksuttomia esityksiä, joihin voi tulla kuka tahansa ilman ennakkoilmoittaumista.

 


Z-free: Mikko Hynninen

s10_z-free.jpg Äänisuunnittelija Mikko Hynninen tuo Zodiakin Z-free -sarjaan sähkökitaroille luomansa demon. Peruselementtinä esityksissä on ääni, sähkökitara äänilähteenä. Tanssijoiden ja näyttelijöiden muodostama sähkökitarayhtye sämplää äänellisesti ja liikkeellisesti soittimen erilaisia käsittelytyylejä, sähkökitarakulttuurin -ja sankareiden maneereja. Demon liike syntyy yllättävistäkin tavoista soittaa kitaraa.

Mikko Hynnisen teoksissa keskeistä on äänen ja esityksen suhde uudesta näkökulmasta. Hänen aiempia töitään on mm. Theatre#_, jota on esitetty Berliinissä, Pariisissa ja Brysselissä. Teoksen ensi-ilta oli Kiasma-teatterissa 2004.

Esitykset
15.10.2010 klo 18
16.10.2010 klo 18

Zodiak studio C4
C-porras 4. kerros

Vapaa pääsy!