Zodiakin kevätkauden 2021 ensimmäinen kotimainen kantaesitys toteutetaan ilmaisena livestriiminä. Koreografi Liisa Pentin ohjaama teos Neljä x duetto + 1 saa ensi-iltansa Zodiakin YouTube-kanavalla pe 26.2. klo 19. Ensi-iltaviikonloppuna järjestetään lisäksi verkkoseminaari kehollisesta työskentelystä erityisryhmien kanssa.

Neljä x duetto + 1 -teos pohjautuu autismin kirjon nuorille suunnatuille, viikoittaisille tanssitunneille ja niiden aikana muotoutuneille kehollisille harjoitteille, joiden kautta osallistujien oma liikekieli on saanut tilaa ja kehittynyt. Tanssiryhmä Liisa Pentti +Co ja Zodiak ovat järjestäneet tunteja yhteistyössä vuodesta 2015 alkaen.

Liisa Pentin ohjaama teos antaa työskentelylle esityksen muodon nostaen keskiöön esiintyjät – tunneille osallistuvat nuoret ja heidän kanssaan työskentelevät tanssitaiteilijat. Teoksen ytimen muodostavat duetot, jotka ovat syntyneet koreografin ja esiintyjien yhteistyönä.

Teoksessa tulevat esille niin jokaisen yksilölliset lahjat kuin ryhmän synnyttämä energia ja uteliaisuus sekä kunkin parin hetkessä tapahtuvat, taiteelliset ratkaisut. Kullakin duetolla on omanlaisensa tunnelma ja sisältö, joista muodostuu teoksen tanssillinen ja paikoitellen humoristinenkin kokonaisuus. Teoksen kantavia ajatuksia ovat tanssin ilo, sen tuoma tunne vapaudesta sekä yllättävät kohtaamiset kameran kanssa.

Creating space for creativity -seminaari

Lauantaina 27. helmikuuta järjestetään lisäksi englanninkielinen verkkoseminaari kehollisesta työskentelystä erityisryhmien kanssa. Creating space for creativity -seminaarissa neljä tanssitaiteilijaa ja pedagogia kertovat työskentelystään vammaisten, oppimisvaikeuksista kärsivien ja autismin kirjoon kuuluvien henkilöiden parissa.

Saša Asentic (DE/Ser), Trude Cone (USA/NL), Sally Davison (UK/FI) ja Liisa Pentti (FI) ovat esitys- ja tanssitaiteilijoita, joiden työssä yhdistyy halu ja kiinnostus avata tanssintekemisen maailmaa ja kehittää sen kehollisia työskentelypraktiikoita yhteistyössä erityisryhmien kanssa. Kullakin puhujalla on laaja-alainen ja monipuolinen työhistoria autismikirjon henkilöiden ja kehitysvammaisten parissa.

Tanssiryhmä Liisa Pentti +Co toimii seminaarin koollekutsujana sekä järjestäjänä yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Goethe-Institut Finnlandin kanssa. Seminaari järjestetään Zoom-alustalla lauantaina 27.2. klo 15.30–18.00.

Trude Cone pitää lisäksi 26.–28.2. ammattilaisille suunnatun online-työpajan Moving Thought. Työpaja on osa Zodiakin kurssiohjelmistoa.