Koreografi Liisa Pentin ohjaama Neljä x duetto + 1 tekee tilaa erityisyydelle, erilaisuudelle sekä monimuotoisen yhteyden ja yhteisöllisyyden mahdollistavalle vuoropuhelulle maailmassa, jossa rajat tuntuvat muuttuvan päivä päivältä korkeammiksi ja luovuuden tila ohuemmaksi.

Neljä x duetto + 1 -teos pohjautuu autismin kirjon nuorille suunnatuille, viikoittaisille tanssitunneille ja niiden aikana muotoutuneille kehollisille harjoitteille, joiden kautta osallistujien oma liikekieli on saanut tilaa ja kehittynyt.

Liisa Pentin ohjaama teos antaa työskentelylle esityksen muodon nostaen keskiöön esiintyjät – tunneille osallistuvat nuoret ja heidän kanssaan työskentelevät tanssitaiteilijat. Teoksen ytimen muodostavat duetot, jotka ovat syntyneet koreografin ja esiintyjien yhteistyönä.

Teoksessa tulevat esille niin jokaisen yksilölliset lahjat kuin ryhmän synnyttämä energia ja uteliaisuus sekä hetkessä syntyvien taiteellisten valintojen pohjalta nousevat tilanteet. Kullakin duetolla on omanlaisensa tunnelma ja sisältö, joista muodostuu teoksen tanssillinen ja paikoitellen humoristinenkin kokonaisuus.

Teoksen kantavia ajatuksia ovat tanssin ilo, sen tuoma tunne vapaudesta sekä kohtaaminen yleisön kanssa. Näiden teemojen kanssa ryhmä on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien.

Teoksen yleisöesityksiä ei voida pitää kokoontumisrajoitusten vuoksi. Teos saa ensi-iltansa livestriiminä Zodiakin YouTube-kanavalla. Striimin tallenne on tämän jälkeen nähtävillä 7 vuorokauden ajan.

 

 

Koreografi: Liisa Pentti
Koreografin assistentit: Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Kauri Sorvari, Anna-Maija Terävä
Esiintyjät: Risto Hirvonen, Petra Isoniemi, Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Vilma Koskinen, Jarkko Malmqvist, Marko Nurmi, Antti Selki, Kauri Sorvari, Anna-Maija Terävä
Valosuunnittelu: Ina Niemelä
Äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Pukusuunnittelu: Anna Isoniemi
Livestriimin ohjaaja: Sari Antikainen
Livestriimin kuvaajat: Mikael Kanerva, Iina Terho
Tuottajat: Inari Pesonen, Katja Kirsi
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, tanssiryhmä Liisa Pentti +Co

KANTAESITYS