Seitsemännen kansainvälisen Sivuaskel / Side Step -festivaalin teemana on koreografiset unelmat 2000-luvulla. Festivaali levittäytyy Kaapelitehtaan eri tiloihin ja tarjoaa yleisölle kansainvälisiä esityksiä, kursseja, erilaisia esitystapahtumia, luentoja, keskusteluja, sosiaalista unennäköä ja installaation. Festivaalipassilla pääsee nauttimaan koko kirjosta.

Seitsemäs Sivuaskel-festivaali järjestetään 30.1.–8.2.2009 Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Sivuaskel-festivaali on koko olemassaolonsa ajan, vuodesta 1996 lähtien, pyrkinyt tuomaan esille tanssiajattelun eri virtauksia. Nyt, vuoden 2009 festivaalilla, Sivuaskelen taiteellinen toimikunta on halunnut näyttää erilaisia näkökulmia tanssitaiteen ja tanssitaiteilijan mahdollisuuksiin toimia ja luoda tanssia yhteiskunnassa, joka elää uusien haasteiden ja kenties jopa rakenteiden murtumisen aikaa. Festivaali on aikaisemmin sisältänyt esitysten lisäksi workshopeja, taiteilijatapaamisia, seminaareja ja keskusteluja. Tällä kertaa paletti laajenee entisestään ja festivaali muodostaa monimuotoisen tapahtumien kudoksen, joka sitoo yhteen eri taustoista, elinpiireistä, yhteisöistä ja kokemusmaailmoista tulevia osanottajia. Kaapelitehtaalla järjestetään mm. koko yön kestävä kokemuksellinen yökylä-tapahtuma, sosiaalisen unennäön matriiseja, perhebrunssi ja kolmipäiväinen työpaja ei-tanssijoille – sekä tietysti kansainvälisiä ja ajankohtaisia esityksiä, ammattilaiskursseja ja taiteilijakeskusteluja.

Sivuaskel-festivaalin vieraina 2009 nähdään eurooppalaisen nykytanssin kiinnostavimpiin tekijöihin lukeutuva ranskalaiskoreografi Boris Charmatz teoksellaan Quintet Circle, ranskalainen koreografi-tanssija Latifa Laâbissi vavahduttavalla soololla Self Portrait Camouflage, Ihastuttava hollantilais-itävaltalainen duo Frans Poelstra ja Robert Steijn humoristisella teoksella feminine delight sekä irlantilainen Daghdha Dance Company yhteisöllisellä teoksella Choreography for Blackboards.

Festivaalin kotimaisena tilausteoksena nähdään Zodiakin koreografikollektiivi Z-scoren ja dramaturgi Steve Valkin monipäiväinen tapahtuma U. N. I. (You and I). Tämä koreografioitu esityskokonaisuus muodostuu yhteen kootuista esityksellisistä tapahtumista ja se muuntaa Kaapelitehtaan Valssaamon luovaksi kokeilulaboratorioksi, teehuoneeksi, kotoisaksi pesäksi, harjoittelusaliksi ja uudeksi ajattelun tilaksi.

Festivaalille on tarjolla edullisia festivaalipasseja, joilla pääsee nauttimaan kaikista esityksistä, keskusteluista sekä yhdestä sosiaalisen unennäön kokoontumisesta. Festivaalipassin hinta on 40 euroa.

Yksittäisiä esityslippuja on myös tarjolla, ennakkomyynti Lippupalvelusta.

Lue festivaalin lisätiedot osoitteesta www.sivuaskel.fi