Interkulttuurinen ja antirasistinen #StopHatredNow palaa jälleen! Tapahtuma-alustan järjestämistä jatketaan, mutta koronapandemian takia tapahtumat pidetään virtuaalisesti 11.–15. toukokuuta.

Nykytilanne on iskenyt taiteen ja kulttuurin kentälle lujaa ja odottamatta, ja nyt jos koskaan tulee painottaa antirasistista ja interkulttuurista lähestymistapaa. Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, valtarakenteista, toiseudesta, representaatioista sekä antirasistisista strategioista.

Inklusiivisuus, moninaisuus, syrjimättömyys, saavutettavuus ja sosiaalinen ja ekologinen kestävyys ovat jokaisen taide- ja kulttuuri-instituution tulevaisuutta määrittäviä kysymyksiä. Vuoden 2020 teemana onkin New Standards eli uudet standardit, jotka tuntuvat nykyisessä tilanteessa ajankohtaisemmalta teemalta kuin koskaan ennen.

Luvassa on maksuttomia luentoja, keskusteluja, taiteellisia tuloksia ja työpajoja, jotka tarjoavat oppimisen ja konkreettisen työskentelyn välineitä. Koska #StopHatredNow'n tapahtumapaikka on tänä vuonna virtuaalisessa maailmassa, voi yleisö helposti osallistua myös omalta kotisohvaltaan.

Tämän vuoden New Standards -teemaan sisältyy aina standardien uudelleenmäärittelystä feministinen johtajuuteen ja institutionaalisen kritiikin pohtimiseen. Viikon aikana pohditaan muun muassa myös sitä, kuinka muutosta ja uusia standardeja voi tuoda esille instituutioiden sisältä kestävällä ja mukaan ottavalla tavalla.

Viikon mittaan mukana muun muassa Feminist Culture House, Abdullah Qureshi, Jessie Bullivant, ARMA Alliance ja Museum of Impossible Forms!

Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti. Käytetty kieli on merkitty ohjelmaan jokaisen tilaisuuden kohdalle.

Tapahtuma pidetään virtuaalisesti Zoom -alustalla ja on kokonaisuudessaan maksuton! Tapahtuma striimataan myös #StopHatredNow'n Facebook sivuille.

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä UrbanApa, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Goethe-Institut Finnland, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja Kuvataideakatemia, Kiila ry, Helsingin kaupunki, Interkult ry, Globe Art Point sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus. Yhteistyökumppaneina ARMA Alliance, Art for Equ(al)ity, Feminist Culture House sekä Fem-R.

Katso koko ohjelma:

https://www.stophatrednow.fi
https://www.facebook.com/stophatrednow/