Heini Tuoresmäki dokumentoi Joona Halosen ja tanssijoiden työprosessia sekä teoksen Whispering Cosmos muotoutumista videoleikkeiden avulla. Miten keskeneräisyyttä voi avata?

Heini Tuoresmäki seuraa koreografi Joona Halosen ja tryöryhmän työprosessia ja teoksen Whispering Cosmos muotutumista sekä dokumentoi näitä videon avulla.

"Tarkoitus on näyttää tanssijoiden ja koreografin työtä mitään lisäämättä, hienostelematta ja ehostamatta. Siksi on valittu dokumentoinnin keino, joka itsessään tukee tarkoitusta hyvin. On kiinnostavaa havainnoida sitä, miten asiat syntyvät kokeilun, toiston ja tyytymättömyyden kautta. Mielenkiintoista on myös havainnoida työprosessia ulkopuolelta, projektia, josta on tarkoitus synnyttää esitys, ja joka tähtää ainakin jollakin tapaa valmiiseen pisteeseen, ensi-iltaan."

Työprosessin dokumentaatio löytyy verkkolehdestä Liikekieli.com. Liikekieli on sivusto, rajapinta, jossa tanssitaiteilijat, katsojat, toimittajat ja tanssikentän toimijat voivat jakaa ajatuksiaan, esitellä töitään, keskustella tanssista ja etsiä uudenlaisia luovia toimintamalleja tanssitaiteen puitteissa.

Whispering Cosmos nähdään ensi-illassa Zodiakissa 12.3.

 

Lue dokumentaatio Liikekieli.comista: OSA 1

Lue dokumentaatio Liikekieli.comista: OSA 2