Koreografi Eeva Muilun uutuusteos Jossain on jotain nähdään kesäkuussa Kuopiossa, heinäkuussa Pyhäjärvellä ja elokuussa Helsingissä.

Vastikään Kritiikin kannuksilla palkittu, rohkean omaperäinen koreografilahjakkuus Eeva Muilu valmistaa parhaillaan tanssiteosta, joka tuo näyttämölle ryhmän ikäihmisiä ja nuoren tanssitaiteilijan. Jossain on jotain saa ensi-iltansa Kuopio tanssii ja soi –festivaalilla kesäkuussa. Teos nähdään heinäkuussa Pyhäjärven Täydenkuun tanssit –festivaalilla ja elokuussa Helsingin Juhlaviikoilla. Teokseen liittyy myös kullakin esityspaikkakunnalla järjestettävät maksuttomat ilmaisutyöpajat ikäihmisille.

Jossain on jotain tarkastelee tunnistamisen ja vierauden kokemusta sekä ajan kuvaa. Kahden eri sukupolven maailmankuvien rinnakkain asettelu luo vuoropuhelun mahdollisuuden erilaisten ajatusten ja kehollisten kokemusten välillä. Näyttämötaiteen keinoin herätellään ajatuksia ja rakennetaan siltaa sukupolvien välille.

Eeva Muilu on Teatterikorkeakoulusta valmistunut koreografi, jota kiinnostaa yhteiskunnallisten ja filosofisten aiheiden käsittely esitystaiteen keinoin. Hänen sooloteoksiaan Loppuunmyyty (2007), Vermiculus (2005) ja Liikaa ääniä yhdelle (2003) on esitetty laajasti sekä Suomessa että ulkomailla. Aidosti epäsovinnainen ja yllätyksellinen Eeva Muilu tekee taiteessaan henkilökohtaisesta yhteiskunnallista ja poliittista. Hän toimii Zodiak – Uuden tanssin keskuksen house-koreografina 2007-09.

Jossain on jotain
Koreografia: Eeva Muilu
Esiintyjät: Eila Hämäläinen, Kielo Kankkunen, Leila Kourkia, Mikko Makkonen, Liisa Saarikoski, Irja-Leena Suhonen
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu: Monika Hartl
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Helsingin Juhlaviikot ja Eeva Muilu / Johanna Tirronen
Esitykset:
Kaupunginteatteri, Kuopio 12.6. >> Kuopio tanssii ja soi
Inmet-areena, Pyhäjärvi 24.7. >> Täydenkuun Tanssit -festivaali
Alminsali, Helsinki 19.-21.8. >> Helsingin Juhlaviikot