Zodiakin vuoden 2012 tuotantohaku on alkanut. Haku päättyy 31.3.2011. Ohjelmistovalinnat tehdään huhti-toukokuun aikana. Kantaesitysohjelmistoehdotusten lisäksi tuotantohaussa otetaan vastaan kotimaisten teosten vierailuesitysehdotuksia sekä ehdotuksia Z-freehen, yleisötyöhön, kursseiksi sekä uutta koreografista ajattelua edustavia teosehdotuksia ja esityskonsepteja.

Zodiak – Uuden tanssin keskus on suomalainen ja kansainvälinen nykytanssin tuotanto,- esitys- ja tapahtumakeskus ja Helsingin tanssin aluekeskus. Zodiakin taiteellinen toiminta perustuu korkeaan laatuun ja tanssitaiteen uudistamiseen. Zodiak tarjoaa nykytanssin tekijöille kokoavan toimintayhteisön ja tuotanto-organisaation. Yleisölle Zodiak tarjoaa monimuotoisia kohtaamispintoja tanssitaiteeseen.

Zodiakin toiminnan rungon muodostaa kantaesitysohjelmisto. Zodiak toimii valittavan kantaesitysohjelmiston osalta teosten osatuottajana, tuotannoilta edellytetään myös omarahoitusosuutta. Myös kotimaiset uusinta- ja vierailuesitysehdotukset huomioidaan. Kantaesitysohjelmistoon haetaan taiteellisesti korkeatasoisia ja persoonallisia tanssiteoksia sekä perinteisten teosmuotojen rinnalle myös uutta koreografista ajattelua edustavia teoksia ja esityskonsepteja. Lisäksi ehdotukset Z-freehen, yleisötyöhön liittyen, kursseiksi ja kurssien opettajiksi ovat tervetulleita.

Haku Zodiak – Uuden tanssin keskuksen vuoden 2012 ohjelmistoon päättyy 31.3.2011

 

HAKEMUSLOMAKE:

(Täytä lomake joko pdf- tai doc-muodossa. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi, täytä sitten tiedot ja tallenna täytetty lomake ennen lähettämistä.)

Tuotantohakemuslomake pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen haku@zodiak.fi 31.3.2011 mennessä. 

Hakemuksen liitteet:

  • työsuunnitelma, max 3 sivua
  • kustannusarvio
  • työryhmän jäsenten ansioluettelot

Liitteet lähetetään sähköpostitse yhdessä tuotantohakemuksen kanssa. Hyväksyttäviä liitemuotoja ovat pdf, doc, txt, rtf, xls.

Jos hakijan teoksia ei ole aiemmin esitetty Zodiakin ohjelmistossa, on teosnäytteiden lähettäminen dvd:llä suotavaa. Dvd:t lähetetään postitse osoitteeseen Zodiak – Uuden tanssin keskus, Tallberginkatu 1/154, 00180 Helsinki. Teosnäytteisiin tulee kirjata hakijan ja teoksen nimet. Teosnäytteitä ei palauteta. Mikäli hakijan teosnäytteitä on saatavilla verkossa, riittää hakulomakkeeseen merkitty verkkolinkki; tällöin dvd:tä ei tarvitse erikseen lähettää.

Zodiakin ohjelmistovalinnoista 2012 vastaa Zodiakin taiteellinen johtaja Vera Nevanlinna yhdessä Zodiakin kansainvälisten asioiden vastaavan Harri Kuorelahden sekä koreografi Jenni Koistisen kanssa. Hakemukset pyritään käsittelemään huhti-toukokuun aikana, jonka jälkeen päätöksistä ilmoitetaan hakijoille kesäkuun puoliväliin mennessä sähköpostitse. Vuoden kokonaisohjelmiston laatiminen edellyttää joustoa produktioiden tarkemmassa aikatauluttamisessa ohjelmistovalinnan jälkeen.

 

LISÄTIEDOT:

Outi Järvinen, tuottaja, p. 09 726 88 989, outi.jarvinen@zodiak.fi
Vera Nevanlinna, taiteellinen johtaja, p. 050 562 0220, vera.nevanlinna@zodiak.fi