Zodiakin vuoden 2015 tuotantohaku on alkanut. Tuotantohaku päättyy 31.1.2014. Tuotantoehdotuksia voi tehdä alustavasti myös vuoden 2016 ohjelmistoon.

Zodiakin ohjelmistoon haetaan kantaesitysteoksia ja esityskonsepteja. Zodiak toimii valittavan kantaesitysohjelmiston osalta teosten osatuottajana, tuotannoilta edellytetään myös omarahoitusosuutta. Ohjelmistoa suunniteltaessa painotetaan rohkeita, liikelähtöisiä ja kehollisia lähestymistapoja nykytanssiin ja esitystaiteeseen. Myös kotimaiset uusinta- ja vierailuesitykset huomioidaan.

Lisäksi ehdotukset Z-freehen, yleisötyöhön, kursseiksi ja opettajiksi ovat tervetulleita. Z-free on mahdollisuus teosideoiden kehittelyyn ja työprosessien avaamiseen yhdessä yleisön kanssa.

Tuotantohakulomake löytyy 16.12.2013–31.1.2014 täältä:
https://zodiak.gruppo.fi/online-applications/index.php/survey/index/sid/828489/lang/fi

Hakemuksen liitteet:

  • työsuunnitelma, max 3 sivua
  • kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma
  • työryhmän jäsenten ansioluettelot

Liitteet lähetetään tuotantohakemuslomakkeen yhteydessä. Hyväksyttäviä liitemuotoja ovat pdf, doc, txt, rtf, xls.

Jos hakijan teoksia ei ole aiemmin esitetty Zodiakin ohjelmistossa, on teosnäytteiden toimittaminen suotavaa. Käytä ensisijaisesti verkkovideoita ja merkitse videolinkki hakulomakkeeseen. Mikäli näytettä ei ole mahdollista katsoa verkossa, voi sen lähettää myös dvd:llä osoitteeseen Zodiak – Uuden tanssin keskus / Haku 2015, Tallberginkatu 1/154, 00180 Helsinki. Teosnäytteisiin tulee kirjata hakijan ja teoksen nimet, niiden ensi-iltapäivämäärä ja -paikka sekä kuvausajankohta ja -paikka. Teosnäytteitä ei palauteta.

Zodiakin ohjelmistovalinnoista 2015 vastaa Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti yhdessä taiteellisen työryhmän kanssa. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille toukokuun loppuun mennessä sähköpostitse. Vuoden kokonaisohjelmiston laatiminen edellyttää joustoa produktioiden tarkemmassa aikatauluttamisessa ohjelmistovalinnan jälkeen.

LISÄTIEDOT:
Harri Kuorelahti, taiteellinen johtaja, p. 040 7027399, harri.kuorelahti@zodiak.fi