Sini Haapalinnan esityksellisen mediainstallaation UNI_Q nettiradio on nyt kuunneltavissa! UNI_Q on osa Sivuaskel-festivaalin tilausteoksen U. N. I. (You and I) tapahtumakokonaisuutta.

Sivuaskel-festivaalin kotimainen tilausteos U. N. I. (You and I) on monipäiväinen tapahtumakokonaisuus Kaapelitehtaan Valssaamossa. Osana U. N. I. -tapahtumaa nähdään ja koetaan Sini Haapalinnan ja työryhmän esityksellinen mediainstallaatio UNI_Q.

UNI_Q on generatiivinen esitysinstallaatio, joka koostuu vesisängystä, sen pintaan heijastettavasta interaktiivisesta videoprojisoinnista, live -piirtoheitinkollaasista,  sekä yhteisöllisestä unikuunnelmasta.  UNI_Q henkii tapahtumallista ilmapiiriä, jossa taide ja sen mahdollinen mielekkyys määrittyy liikkeessä olemiseen, kokemiseen, jakamiseen ja muutokseen.

LiveQuunnelmaa varten ovat eri-ikäiset ja -taustaiset ihmiset lahjoittaneet unikertomuksia, joista livenä miksataan kollektiivista unikartastoa. Valssaamossa unia otetaan vastaan koko Sivuaskel festivaalin ajan: Unia voi lahjoittaa osaksi kuunnelmaa kirjoittamalla niitä UNI_Q_ATLAKSEEN, jättää postia POST_UNI_Q  -laatikkoon, tai livenä spiikkaamalla DreamsOpenAir -mikrofoniin.

UNI_Q esitysinstallaatiossa vierailevat muusikot luovat tilaan vaihtelevia elektrosävyisiä äänimaisemia, joihin yhdistyvät jaetut unet sekä Kaapelille Zodiakin sisäänkäynnin viereen rakennetun jättiläistuuliharpun ja sitä vastaavan amerikkalaisen Bill Shermanin tuulisoittimen synergiset huminat.

LiveQuunnelmaa striimataan myös nettiradioon, josta sitä voi kuunnella koko Sivuaskel -festivaalin ajan: www.sivuaskel.fi/media/uni_q.m3u

Virittäydy mukaan tunnelmaan!

 

Lisätietoa festivaalista: www.sivuaskel.fi