Valotaiteen foorumi Galleria Kandela on kutsunut Ruoholahden Kellosaarenkadun ja Länsisatamankadun lasikulmaan kaksi ryhmää toteuttamaan kaupunkitaideteokset ohikulkijoiden helmikuuta piristämään. 11.2.-18.2.2010 esillä on Kaari ja 22.2.-9.3. teos Vereslihalla. Teokset ovat auki vuorokauden ympäri. Ne ovat osa Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmaa.

KAARI

Kaari on interaktiivinen valo-tila -ja ääniteos joka muuttaa väriä ihmisen liikkeestä ja etäisyydestä. Teos on lasin takana ja kadulla ohi kulkevat ihmiset panevat Kaaren valaisun muutokseen. Valon värin muutoksen myötä Kaaren seinästä ilmestyy uusia muotoja ja äänen pulputus herää ja muuttuu kulkijan liikkeen myötä.

Kaari hengittää kunnes sinä menet ohi ja kätesi heilautus herättää uudet värit kulman sisälle rakennettuun seinään. Kaari herää ja tervehtii sinua myös äänellä. Kaari houkuttelee ohikulkijaa tanssimaan edessään ja palkitsee muuttamalla muotoaan liikkeesi mukaan sekä synnyttää sinun liikkeestäsi laulun.

Työryhmä: Marianne Lagus, Tuomas Norvio, Ainu Palmu

VERESLIHALLA

Vereslihalla-installaatio vie matkalle kehon sisään. Se on ihonkuorintaa, joka mahdollistaa uuden ihon kasvun. Se kuvaa tunnetta, väkivaltaista hetkeä jolloin on syntymässä jotain uutta, tiedostamatonta. Teos kuvaa itseä säästämätöntä työskentelytapaa taiteen tekemisessä.
Se on materiaa, valoa ja videoprojisointia.

Työryhmä: Jane Hughes, Kaisa Salmi

Lisätietoja:
www.galleriakandela.net
Mia Kivinen, mia.kivinen@welho.com, 041 4662972

Tekijät:
www.vernerilumi.fi
www.janehughes.ie
koti.welho.com/ksalmi