Neljän toimijan yhteisessä kulttuurihakkeessa Valokeilassa koillinen tapahtuu jälleen paljon syksyllä 2020. Zodiakin hanketaiteilijoiden Kati Raatikaisen ja Anna Koskelan johdolla toteutetaan muun muassa Koillisesta koilliseen -projekti ja valmistellaan uuden tanssielokuvan kuvauksia.

Syksyllä käynnistyvä Koillisesta koilliseen -projekti kutsuu yli 15-vuotiaita Koillis-Helsingissä asuvia taiteen ja kulttuurin ystäviä mukaan tekemään ja tuottamaan alueelle omia kevytrakenteisia taidetapahtumia ja esityksiä.

Projekti alkaa syksyllä 2020 ja päättyy vuoden kuluttua. Kokoonnumme 1–2 kertaa kuukaudessa vuoden ympäri katsomaan, kokemaan, oppimaan ja keskustelemaan taiteesta ja sen tuottamisesta koreografi, esitystaiteilija Kati Raatikaisen johdolla. Projekti koostuu luennoista, työpajoista, yhteisistä retkistä katsomaan esityksiä ja näyttelyitä sekä lopulta oman esityksen tai tapahtuman järjestämisestä.

Syksyn mittaan Koillisessa valmistaudutaan kuvaamaan tanssielokuvaa keväällä 2021. Elokuvaan osallistuvat kansan-, burleski-, tanko- ja nykytanssijat tapaavat toisiaan oman liikekielensä jakamisen ja siitä keskustelun merkeissä.

Elokuvan tanssijat ovat alueella toimivien harrasteryhmien jäseniä, joista moni on osallistunut hankkeessa aiemmin toteutettuun tanssitoimintaan. Elokuvan ohjaa Anna Koskela ja sen ensi-ilta on syksyllä 2021.

Ajankohtaiset tapahtumatiedot osoitteessa www.valokeilassakoillinen.fi/tapahtumat, sekä Valokeilassa Koillisen somekanavissa. Valokeilassa Koillinen hanketoiminta on osallistujille maksutonta.

Valokeilassa Koillinen on alueellinen kulttuurihanke, jossa Zodiakin lisäksi toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Teatteri Tuike ja Pohjois-Helsingin Bändikoulu. Hanketta rahoittaa Helsingin kaupunki osana Helsingin mallia.