Tanssin aluekeskusverkosto toteuttaa yhteistyönä uuden kotimaisen kantaesityksen vuosina 2011–2012. Kuuden aluekeskuksen yhteistuotannon tavoitteena on vahvistaa tanssin tuotantoresursseja, lisätä kiertuetoimintaa, pidentää tanssiteosten elinkaarta sekä luoda tanssin ja yleisön välistä vuorovaikutusta. Tuotantohaku on avoinna 10.–31.1.2011.

UUTISET:


Valtakunnallinen haku kotimaiselle tanssin kantaesitysteokselle


HAKUILMOITUS

Tanssin aluekeskusverkosto toteuttaa yhteistyönä uuden kotimaisen kantaesityksen vuosina 2011–2012. Kuuden aluekeskuksen yhteistuotannon tavoitteena on vahvistaa tanssin tuotantoresursseja, lisätä kiertuetoimintaa, pidentää tanssiteosten elinkaarta sekä luoda tanssin ja yleisön välistä vuorovaikutusta. Lisäksi hankkeella halutaan tehdä tunnetuksi tanssin aluekeskustoimintaa ja tiivistää aluekeskusten yhteistyötä.

Tuotettavalle tanssiteokselle tarjotaan valtakunnallinen kiertue vähintään kuudella paikkakunnalla, mistä johtuen teoksen on sovelluttava kiertueelle.

Tuotanto- ja kiertuetuki

Aluekeskusten yhteinen tuotantotuki teoksen valmistamiseen on 27 500 euroa. Lisäksi aluekeskukset vastaavat teoksen kiertuekustannuksista. Tuotettavalle tanssiteokselle tarjotaan valtakunnallinen kiertue ja näkyvyys vähintään kuudella paikkakunnalla.

Tilausteokseksi haetaan taiteellisesti kiinnostavaa ja korkeatasoista tanssiteosta, joka soveltuu myös kiertueelle. Tuotantohakemusten tulee olla mahdollisimman pitkälle ajateltuja ja työstettyjä. Haku koskee tanssitaiteen ammattilaisia.

Teoksen tuotanto- ja valmistamisaika on 2011–2012 (alkuvuosi) siten, että ensi-ilta on vuonna 2012. Hakijan on sitouduttava teoksen valmistamisen lisäksi valtakunnalliseen kiertueeseen vuoden 2012 aikana.

Hakijalta/työryhmältä edellytetään omaa tuottajaa, samoin muun täydentävän rahoituksen hankkimista. Työryhmältä edellytetään lisäksi valmiutta vuorovaikutuksen luomiseen kiertuepaikkakunnilla, joko paikallisen tanssiyhteisön, yleisön tai koulujen ja oppilaitosten kanssa kurssien, työpajojen, yleisötyön tai tanssikasvatuksen muodoissa. Hakemuksesta tulee alustavasti ilmetä työryhmän ja sen taiteilijoiden valmiudet tällaiseen toimintaan.

Aikataulu

Tuotantohaku on avoinna 10.1.–31.1.2011. Hakemuslomake lisäohjeineen löytyy Tanssin aluekeskusverkoston verkkosivuilta.

Hakemukset käsitellään maalis–huhtikuun 2011 aikana, jonka jälkeen valinnasta ilmoitetaan sähköisesti hakijoille. Teosvalinnasta päättää aluekeskusten nimeämä taiteellinen  toimikunta.

LIITTEET
1. Työsuunnitelma (max. 3 sivua)
2. Kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma
3. Ansioluettelot
4. Teosnäytteitä (DVD, verkkolinkit; ei lehtileikkeitä tai valokuvia)
5. Alustava suunnitelma työpajatoiminnasta, yleisötyöstä ja kohderyhmistä kiertuepaikkakunnilla

Hakemusmateriaalia ei palauteta!

Lisätietoja tarvittaessa aluekeskusten vastaavat:

Raija Ojala/ Tanssin aluekeskus Helsinki
Hanna Mari Kokkonen/ Itäinen tanssin aluekeskus
Piia Kulin/ Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Lotta Skaffari/ Läntinen tanssin aluekeskus
Mia Wiik/ Pohjanmaan tanssin aluekeskus
Helena Jäykkä/ Pohjoinen tanssin aluekeskus