2.–3.6.2010

WORK-IN-PROGRESS

Työprosessi avoimeksi


Z-free: Terhi Vaimala & Ervi Sirén

Terhi Vaimala, kuva Johanna Tirronen

Tanssija Terhi Vaimala on työskennellyt uuden teoksensa parissa Zodiakissa ja esittää siitä avoimen work-in-progress -esityksen yhteisillassa Zodiakin housekoreografi Ervi Sirénin kanssa.

Esitykset
2.6.2010 klo 19
3.6.2010 klo 19

Zodiak studio C4
Vapaa pääsy

Kuvat: Uupi Tirronen


Terhi Vaimala:

"Work-in-progress -esitys on katsaus henkilökohtaiseen työskentelyprosessiini, siihen kohtaan, jossa tällä hetkellä tanssitaiteilijana olen. Prosessini johtoajatus on tanssijan tai esiintyjän egon häivyttäminen, itsestä vapautuminen. Tämä teema kulkee mukana koreografian laatimisessa, siihen johtavissa harjoitteissa ja esiintyjäntyöhön valmistautumisessa. Kerään tai kehitän erilaisia harjoitteita liikeimprovisaatiota, kokemuksellista anatomiaa ja meditaatiota hyödyntäen. Harjoitusten myötä pyrin vapautumaan itsestäni enemmän ja siten myös liikkumaan ja esiintymään vapaammin. Itsestä vapautuminen tarkoittaa myös pöydän puhdistamista mielipiteistä, arvotuksista ja ennakko-odotuksista. Saan tehdä mitä vaan. Jos egon häivyttäminen onkin teoksen lähtökohta, toivon myös, että prosessin myötä löydän uuden näkökulman tanssijuuteeni ja yllätän itseni jollain tavalla."



Ervi Sirén:

Kuva poistettu.
"Opettaminen on monessa mielessä taiteentekemiseni perusta. Noin kolmenkymmenen vuoden aikana syntyneet harjoitukset ovat luoneet pohjan koreografiselle työskentelylleni. Siitä on muodostunut tanssijalähtöistä, mikä on innoitukseni lähde. Kehon energioiden avautuminen, liiketeemat ja niiden moninainen muuntelu nostavat tanssijan luovaksi tekijäksi teosten syntyvaiheessa. Harjoitukset voivat avata ja laajentaa tanssijan omaa osaamista ja maailmaa ja tuoda tämän sitten osaksi koreografiaa. Tätä työskentelytapaa alan kirjata muistiin, taltioida sekä tehdä pieniä sooloja, duettoja ja kohtauksia, joissa harjoitusteemat näkyvät ja myös, kuinka ne rakentuvat tanssiksi ja tanssiteoksiksi."