Olet täällä


"Näen taas maailmaa hieman eri vinkkelistä kuin ennen ja se on hyvä se.” (Palaute, 2012)

 


”Atlas oli uskomaton kokemus, hyppy tuntemattomaan. Oli mahtavaa olla osa jotain suurempaa." (Palaute, 2012)

 


”Yritin tehdä Zodiakin näyttämöllä tanssivaa vallankumousta yleisölle, mutta se siirtyikin yllättäen oman sisimpäni vallankumoukseksi!" (Palaute, 2012)

 

Yhteystiedot:

Yleisötyövastaava:
Katja Kirsi
katja.kirsi@zodiak.fi
050 343 9302

Kurssitiedustelut:
Inari Pesonen
inari.pesonen@zodiak.fi
050 412 7116

Atlas Helsinki

Elokuussa 2012 toteutettiin portugalilaisen taiteilijakaksikko Ana Borralhon ja João Galanten teos Atlas Helsinki yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Teoskonsepti perustui suuren ihmisryhmän läsnäoloon ja voimaan näyttämöllä. Mukana oli sata eri-ikäistä helsinkiläistä, joista jokainen nousi esille sekä yksilönä että oman ammattinsa ja elämäntilanteensa edustajana. Teosta harjoiteltiin seitsemän päivän ajan ja se esitettiin Pannuhallissa 22.–26.8. viisi kertaa. Atlaksen tuottajana toimi Jenni Sainio ja avustavina ohjaajina koreografit Jenni Koistinen, Sari Palmgren, Jarkko Partanen ja Maija Mustonen.

Atlas on Lissabonissa vuonna 2011 lanseerattu vaikuttava esityskonsepti ja näyttämöteos. Kaapelitehtaalla Borralho ja Galante loivat teoksen uudelleen yhdessä helsinkiläisten kanssa. Teoksen väkirikas ja heterogeeninen ihmismaisema peräänkuulutti vahvasti taiteilija Joseph Beuysin alunperin julkituomaa ajatusta: jokainen ihminen on taiteilija, yhdessä olemme vallankumous

Ana Borralho ja João Galante työskentelivät 1990-luvulla maineikkaassa portugalilaisessa Olho-teatteriryhmässä. Vuodesta 2002 lähtien he ovat luoneet yhdessä projekteja performanssin, tanssin, installaatioiden, valokuvauksen sekä ääni- ja videotaiteen parissa.