Syskyn 2021 toisella jaksolla tutustuaan Sara Gurevitschin kohdolla muun muassa kehon moniäänisyyteen.
Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille kurssit sopivat kaikille nykytanssista kiinnostuneille kokemus- ja taitotasosta riippumatta. Jaksojen aikana osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin liikepraktiikoihin sekä nykytanssin uusiin että kokeneempiin ammattilaisiin.

"Kurssilla havainnoimme liikkeen helppoutta ja monimerkityksellisyyttä. Kiinnostukseni kehon moniäänisyyteen määrittää näkökulmia, joita tarjoan yhteiseen liikkumiseen. Työskentelemme tiivistii äänen, musiikin ja hiljaisuuden kanssa. 

Koreografinen ulottuvuus kurssillani pohjaa kysymyksiin, kuinka lähdemme liikkeelle, mitä suhteita löydämme ja millaisena yhteinen tanssittu tila avautuu."
 

* * *

Sara Gurevitsch on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssijaksi Statens Scenekunst skole, Kööpenhaminasta ja koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta. Saran viimeisimmistä töistä mm. Järkäle ja asetelmia jatkaa kehon olosuhteisiin ja tanssiin tiivisti sitoutunutta työskentelyä. Omien teostensa lisäksi Gurevitsch työskentelee säännöllisesti myös esiintyjänä ja työryhmänjäsenenä muiden taiteilijoiden teoksissa ja ryhmittymissä sekä toimii erilaisissa tehtävissä tanssin ja koreografian parissa.