I'm not entirely here (cybersad) rakastaa sad girl-estetiikkaa, klassisen taiteen meemejä ja rakeisia zoomikuvia. Se on näkökulma maailmasta, jossa leikitään sukupuolistereotypioilla, seksuaalisuudella ja vaaleanpunaisella estetiikalla kokonaiseksi tulemisen työkaluina.

I'm not entirely here (cybersad) on tanssiteos, joka inspiroituu identiteetin, sukupuolen, Internetin ja surullisuuden teemoista. Zodiak Stagella syyskuussa ensi-iltansa saava teos purkaa esitystaiteen keinoin internet-ilmiöitä, trendejä ja kyberilmaisua. Mistä Internet-identiteetit ja niiden tulkitseminen koostuu? Miten ne näyttäytyvät Internetin ulkopuolisessa maailmassa? Miten sukupuolta ja seksuaalisuutta ilmaistaan sosiaalisessa mediassa? Miten kyberkeho liikkuu?

Teos esittelee maskeerauksen, liikkeen ja puvustuksen keinoin hahmon, jonka ulkomuoto on inspiroitunut koreografin sosiaalisen median algoritmeistä. Virtuaalimaailman performansseista koottu hahmo - vaikutteinaan mm. YouTube-tutorialit, Kardashian-realitytähdet, drag-estetiikka, Instagram ja “meemit” - asettuu lavalle tarkoituksenaan tutkia virtuaalisten ja jokapäiväisten tilojen sekä identiteettien kohtaamista. Miten hahmo kohtaa yleisönsä?

I’m not entirely here (cybersad) pyrkii tanssin ja esitystaiteen avulla kehollistamaan otteen nykyhetkestä ja post-sosiaalisen median ajasta. Projektia varten on koottu teoksen estetiikkaa, liikemateriaalia ja hahmon tunteiden käsittelyä tarkentavaa online-koreografiaa, jota on mahdollista seurata sosiaalisessa mediassa (Instagram: @notentirelyhere).

Lue lisää teoksen taustoista Zodiakin Päiväkirjassa julkaistusta haastattelusta.

 

Tiia Kasurinen on Tukholman taideyliopistosta vuonna 2017 valmistunut taiteilija ja koreografi. Kasurinen on kiinnostunut mm. identiteetin, sukupuolen, katseen ja pop-kulttuurin teemoista, ja tutkii niitä töissään maskeerauksen, visuaalisen muodonmuutoksen ja liikkeen työkaluja hyödyntäen. Youtube-tutorialit ja somaattinen liike kulkevat hänen töissään rinnakkain, luoden tunnistettavan estetiikan. Kun Kasurinen ei työskentele omien projektiensa parissa, hän tekee töitä tanssijana, esiintyjänä ja kollaboraattorina muille taiteilijoille ja heidän kanssaan.

https://tiiakasurinen.wordpress.com

 


Koreografia ja esitys: Tiia Kasurinen
Valosuunnittelu: Sofia Linde
Äänisuunnittelu: Olli Lautiola
Pukusuunnittelu: Annukka Havukumpu
Tukijat ja yhteistyökumppanit: Taiteen edistämiskeskus, Kekäläinen & Company / KEIDAS -residenssi
Tuotanto: Zodiak, Tiia Kasurinen

Teaservideo: Eva-Liisa Orupõld

KANTAESITYS