Mesh on verbi asioiden yhteensovittamiselle. Maija Hirvasen koreografia Mesh luo aikojen ja paikkojen läpi matkaavia yhteyksiä ihmisten, hengityksen ja tuulen, asioiden ja tunteiden, sähkön sekä aaltojen välille.

Esityksen tanssi kumpuaa virittäytymisestä samalle taajuudelle monien elämänmuotojen ja ihmisyyden kysymysten kanssa. Maija työryhmineen on tutkinut ja työstänyt ihmisruumiissa ja sen läpi kulkevia verkostoja sekä kytköksiä, joita tanssi voi tehdä. Sienijuuristot vaikuttavat esityksen tapaan olla näyttämöllä.

Mesh tarkastelee monille elämänmuodoille samankaltaisia liikkeen periaatteita näyttämön keinotekoisessa ja pääosin ihmisen luomassa ympäristössä.  Tanssijat kietoontuvat, kukkivat, sähköistyvät, hajoavat, ulvovat ja sovittavat. Teoksen synnyttämät mystiset ja performatiiviset näyttämöoliot ovat hybridejä, jotka liikkuvat olemisen kerrosten välillä. Esityksen ytimessä ovat asioiden väliset yhteydet, muodonmuutokset ja mielikuvituksen rajan venyttäminen.

Mesh saa kansainvälisen ensi-iltansa elokuussa 2022 Hebbel am Ufer 2 -näyttämöllä Berliinissä, osana Tanz im August -festivaalia.

Lue Tanz im Augustin festivaalilehdessä julkaistu Maija Hirvasen haastattelu festivaalin verkkosivuilta.

Maija Hirvanen

Maija Hirvanen on helsinkiläinen koreografi ja esitysten tekijä. Hänen töitään on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti keskeisillä näyttämöillä ja festivaaleilla, kuten Tanz im August/Hebbel am Ufer/Berliini, ImpulsTanz/Wien, Sadlers Wells/Lilian Baylis Studio/Lontoo, SPRING Festival/Utrechtissa, Melkweg/Amsterdam, Seoul Performing Arts Festival/ Etelä-Korea, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis Festival/ Pariisi, Dansens Hus, Tukholma, Kiasma-teatteri, Zodiak - Uuden tanssin keskus, Baltic Circle, Liikkeellä Marraskuussa ja Helsingin Juhlaviikot. Hirvanen on toiminut dramaturgina, johtavana taiteilijana ja osallistujana useissa kansainvälisissä taiteilijalaboratoissa ja diskursiivisissa ohjelmissa.

Hirvanen on kiinnostunut työssään mm. taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien välisistä suhteista, ruumiillisuuden kysymyksistä ja erilaisten yhteyksien luomisesta taiteen kautta. Viimeisien vuosien aikana hän on keskittynyt työskentelemään koko elämän kirjon sisältävän maailmankuvan kautta. Maija on THIRD -tutkimusryhmän jäsen Amsterdamin Taideyliopiston DAS -yksikön taiteellisen tutkimuksen osastolla.

www.hirvanen.net

 


Työryhmä

Koreografia, ohjaus: Maija Hirvanen
Tanssijat: Marika Peura, Marlon Moilanen, Suvi Tuominen, Pie Kär
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Äänisuunnittelu: Tatu Nenonen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus,
Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer, Fyysillisen aikalaistaiteen ystävät
Tuotannon tuki: Arts Management Helsinki

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto

KANTAESITYS