Zodiak CoProduction -tuotantokategoria vastaa pääosiltaan Zodiakin vanhaa osatuotantomallia.

Tässä haussa haemme ehdotuksia kantaesitystuotannoiksi Zodiak CoProduction -kategoriaan vuodelle 2023. Zodiak toimii valittavien teosten osatuottajana, tuotannoilta edellytetään myös omarahoitusosuutta.

Valitettavasti syksyn 2021 tuotantohausta voidaan valita ohjelmistoon normaalia vähemmän teoksia. Syynä tähän ovat korona-pandemiasta johtuvat tuotantojen siirrot.

CoProduction-tuki sisältää kantaesityksille:

  • maksimissaan n. 17 000 € (alv 0%) tuotantotuen (vuoden 2021 taso, tarkentuu vuosittain)
  • korvauksen hallintokuluihin (varmistetaan vuosittain)
  • studioaikaa noin 4–6 viikkoa vuonna 2022/2023
  • vähintään 1 viikko näyttämöharjoitusaikaa ennen ensi-iltaa

Tavoitteena on 8–12 esitystä Zodiak Stagella tai muussa tilassa.

Vierailu- ja uusintaesitysten kohdalla tuotantotuki ja esitysmäärät neuvotellaan erikseen.

CoProduction-hakemusten viimeinen jättöpäivä on ke 3.11.2021. Jätä hakemus tähän kategoriaan täyttämällä tämän linkin takaa löytyvä lomake:

https://zodiak.gruppo.fi/online-applications/index.php/347275/lang-fi

Zodiakin osatuotantosopimukset muuttuivat vuoden 2021 alussa. Jatkossa osatuotantosopimuksia ei tehdä yksityishenkilöiden kanssa, vaan Zodiakin sopimuspartnerina tulee olla oikeustoimikelpoinen rekisteröitynyt yhteisö, joka voi laskuttaa osatuotantotuen Zodiakilta. Zodiak Laboratorystä voidaan maksaa palkkio myös yksityishenkilölle.

CoProduction-tuotantoon valituilla työryhmillä tulee olla osatuotantosopimuksen solmimishetkellä (noin ½ vuotta ennen esityskautta) taustallaan tai kumppaninaan esimerkiksi yhdistys, toiminimi, osuuskunta tai osakeyhtiö. Huom! Ohjelmistoon voi hakea, vaikka tällaista taustayhteisöä ei vielä ole. Zodiak tukee ohjelmistoon valittuja työryhmiä tarvittaessa taustayhteisön löytämisessä tai luomisessa.

Lisätiedot:

Harri Kuorelahti, taiteellinen johtaja, harri.kuorelahti@zodiak.fi
Markus Alanen, tuottaja, markus.alanen@zodiak.fi, puh. 044 230 0927