Zodiakin uusi avaus, podcast nimeltään Zodiak Presents, saatiin ääniaalloille huhtikuun alussa. Podcast on osa laajempaa kokonaisuutta, jonka myötä haluamme lisätä puhetta tanssista.

Zodiak Presents -podin ensimmäiset jaksot julkaistiin huhtikuun toisella viikolla. Podcast löytyy kaikista yleisimmistä jakelualustoista, kuten Spotifystä, Apple podcasteista sekä Google podcasteista.

Zodiak toteuttaa podcastia vierailevien juontajien kanssa. Kutsuimme kevään toimittajiksi esitystaiteen kotimaisen podcast-pioneerin Esitysradion.

Kuunneltavissa on tällä hetkellä kaksi jaksoa. Esittelyjaksossa Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti ja yleisötyövastaava Katja Kirsi keskustelevat Esityradion Mira Kauton ja Janina Rajakankaan kanssa ja esittelevät podin taustoja. Tiiserijakso on kuultavissa sekä suomeksi että englanniksi.

Sarjan ensimmäisessä, 13.4. julkaistussa varsinaisessa jaksossa Esitysradion Mira Kautto ja Tuomas Laitinen puhuvat koreografi Johanna Nuutisen ja tutkija Jaana Parviaisen kanssa. Keskustelun lähtökohtana on Nuutisen teos OPIA ja näköaisti.