Tanssiryhmä Ihanat on Zodiakin alaisuudessa toiminut tanssiryhmä, jossa tanssii erityisen ihania lapsia ja nuoria. Se on ollut toiminnassa vuodesta 2014 lähtien. Tanssitaiteilija Riina Hannuksela on ohjannut ryhmää sen perustamisesta lähtien.

Tanssiryhmä Ihanat on saanut alkunsa Käpylän peruskoulussa toimivilta viikottaisilta tanssitunneilta, jotka järjestetään yhteistyössä oppilaiden vanhempien, Käpylän peruskoulun ja Zodiakin kanssa.

Ihanat on esiintyvä ryhmä, jonka on esiintynyt mm. Kehitysvammaliiton Opintopäivillä (2019), Sari Palmgrenin Aidatut Unelmat -teoksessa (2017 & 2018), X Dance -festivaalilla (2016–2018), Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n tilaisuudessa Kansallisteatterissa (2018) ja Dida – Disability Art and Action -tapahtumassa (2017)

Ryhmän jäsenet ovat myös toimineet kouluttajina muusikoille ja soitonopettajille suunnatulla Liiketyöskentely erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa -kurssilla. He ovat toimineet myös nuorempien oppilaiden ohjaajina Meidän maailma -residenssihankkeessa yhdessä Riina Hannukselan kanssa.

Parhaillaan ryhmä työstää Vapauspainimusikaalia, joka esitetään Common Ground -festivaalilla vuonna 2021. Teos syntyy tanssijoidensa näköiseksi, heidän haaveistaan ja toiveistaan. Ydinryhmään kuuluvat Sofia Johansson, Elisa Lejeune, Minttu Heinonen, Lehmus Murtomaa, Vappu Virkkula sekä Riina Hannuksela.

Riina Hannukselan ohjauksessa tanssijoista on tullut omiin taitoihin ja kykyihinsä luottavia hienoja esiintyjiä, jotka nauttivat esiintymisestä täysin rinnoin.

Linkit

Tanssiryhmä Ihanat Facebookissa.

Artikkeli Ihanista Selkosanomissa

 

Kevään viimeinen tunti (tiiseri)

 

Kevään viimeinen tunti