Työpajafestivaalin aamutunnit ovat osa Tanssille ry:n 20-vuotisjuhlaohjelmaa ja juhlavuoden kunniaksi aamutunnit ovat kaikille tanssin ammattilaisille ilmaiset! Tanssille ry:n järjestää syksyn aikana myös paljon muita työpajoja 20v.- juhlavuoden kunniaksi. 

Näillä aamutunneilla alkutunti keskittyy liikkeiden anatomisesti oikeaan liikerataan, jokaisen sarjan ominaiseen liikkeenlaatuun, dynamiikkaan ja musikaalisuuteen. Keskilattialla painottuvat liikkuminen tilassa, käsien käyttö, vaihtelevat suunnat ja askelyhdistelmät. Lopuksi lisätään vauhtia annetaan mahdollisuus kirmata tanssin hurmassa.

Ilkka Lampi on ollut Kansallisbaletin tanssija ja Kansallisoopperan balettioppilaitoksen opettaja ja johtaja. Hän valmistui 1983 Vaganovan balettiakatemiasta opettajaksi. Vapaassa tanssikoulussa hän opettaa balettia ja nykytanssia, joka pohjaa vahvasti improvisaatioon, taijin kehonkäyttöön ja kamppailulajien mattotekniikoihin. Hän tanssii omissa koreografioissaan, joita on ollut esillä mm. Kuopio tanssii ja soi, Lahti Fringe, ApinaFest festivaaleilla ja televisiossa.