Lähde mukaan kehittämään Cycle City -teosta. Cycle City on koreografi Kira Riikosen ja näyttelijä Tuukka Jukolan pyörällä ajaen avautuva taide-kokemus, joka levittäytyy ympäri Helsinkiä syksyllä 2021.

Työpajassa tutustutaan Cycle City -teoksen teemoihin, kokeillaan teoksen sisältöjä ja kehitetään konseptia tämän tiedon valossa.

Työpaja järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna, joissa sisältö on identtinen. Voit siis osallistua yhteen lauantaihin ja yhteen sunnuntaihin. Tai vaikka kahdesti koko työpajaan. Osa työpajasta tapahtuu studio/sisätilassa, osa liikkuen ja polkupyöräillen kaupunkitilassa. Lisäksi työpajaan kuuluu erillinen palauteosio kahtena torstai-iltana, joista voi valita kumpaan osallistut.

Ilmoittaudu mukaan, mikäli olet kiinnostunut nykytaiteesta, kehollisuudesta ja/tai liikkumisesta, olet avoin uudelle ja valmis kokeilemaan, testaamaan ja antamaan palautetta kehitteillä olevasta konseptistamme.

Työpajaan tarvitset mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, vesipullon, polkupyörän ja pyöräilykypärän, kännykän ja seikkailumieltä.

Valmistuttuaan tanssitaiteen kandidaatiksi Laban Centre Lontoosta 2000 Kira Riikonen on työskennellyt tanssijana Iso-Britanniassa sekä aloittanut oman koreografisen äänen löytämistä, joka jatkui  Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi koreografian koulutusohjelmassa ohjelmasta valmistumiseen 2010 . Kira toimi Routa Companyn taiteellisena johtajana 2012-17, jonka jälkeen hän on toiminut freelance tanssitaiteilijana, tuottaen mm. seuraavia produktioita parissa: Salainen kaupunki tapahtuma yhdessä Tuukka Jukolan ja SFBC kanssa, INsight - soolo, LCE Kollektiivissa sekä toiminut koreografina lukuisissa teatterityöryhmissä ja musikaaleissa.

2018 hän valmistui Iyengarjoogaopettajaksi kolmen vuoden opettajakoulutuksesta. Tämän hetkisessä taiteellisessa työssään häntä kiinnostunut  teemoissa: ympäristön ja ihmisten hyvinvointi, kestävä kehitys sekä toimimaan kollektiivisen ja horisontaalisen työatavan työryhmissä, niin näyttämöllä kuin tiloihin immersivoituvissa teoksissa. Kiinnostus tekstin ja liikkeen yhdistämiseen on olennaista hänen töissään. Liikettä tutkiessa Kira on kiinnostunut liikkeen vapaudesta, yksityiskohdista ja tanssijan kontaktista omaan sisäiseen ääneen sekä kontaktin luomiseen muiden kanssa. Tanssi on mahdollisuus antaa tilaa alitajunnan havainnoimiselle sekä insproitua ympärillä olevasta.

Näistä viimeaikaisimpia:
- Salainen kaupunki (2017) yhteistyössä Tuukka Jukolan kanssa. Fillareilla liikkuva teos tutkii ja löytää uutta jo tutusta kaupungista, kysyy kuinka toimintamme säilyttää ympäristömme tuleville polville ja kaupunkimme säilyy avoinna kaikille.
- Omalla luvalla (2017) Teos nostaa esille vanhenevan ihmisen mielenmaiseman iloineen ja suruineen ja välittäen ne viisaimmat mietteet. Liikkeellisesti teos tutkii kosketuksen eri muotoja. Teoksen tekovaiheista valmistuu myös elokuva Markku Heikkisen tekemänä, joka on tällä hetkellä tuotantovaiheessa.
- Halaisitko minua (2016) Teos ystävyyden etsinnästä. Kohderyhmänä lapset.
- P*lluralli (2015) Esitys autoissa pillurallilla. Tämä herätti tapahtumana Kajaanin, Kuopion ja Pyhäjärven raiteilla 2015-16 varsin riemullisen vastaanoton ja osui taiteen ja normaalina pidetyn arjen rajapinnassa juuri sitä mitä sen kuuluukin.
- I'm trying to tell you - Ymmärrätkö (2015) Riikonen toimi työryhmän koollekutsujana, osatuottajana sekä esiintyjänä. Teos oli austraalialaisen Lucy Guerin Inc:n, Joensuun Kaupunginteatterin ja Routa  Companyn yhteistuotanto. Se tutki liikkeen ja puheen rajapintoja, valtaa, yhteyksiä ja eroja. Teoksen syvempi kysymys on ymmärämmekö toisiamme ja mitä ymmärrämme. Teoksen elinkaari  2015-17.
- Hylky (2020) ja Varjakka (2014) esiintyjänä Pirjo Yli-Maunulan immersiivisessä teoksessa. Tuotanto Flow Productions.
Suden huuto (2012) ihmisen eläimellisyys ja eläimen inhimillisyys. Miten ne näyttäytyvät susivihan, rotuvihan tai muukalaisvihan puitteissa? Teoksen elinkaari 2012-15.

Minulla on ollut iloa toimia lukuisissa VOS-teattereissa, -ryhmissä: JOJO, Joensuun Kaupunginteatteri, Jyväskylän Kaupunginteatteri, Kemin Kaupunginteatteri, Lappeenrannan Kaupunginteatteri ja Mikkelin Teatteri sekä vapaissa ryhmissä Routa Company, Rospuutto ryhmä, LCE – Kollektiivi, Myrskyryhmä ja Flow Productions. Olen osallistunut tanssin aluekeskusverkoston toimintaan niin Routa Companyn toimikautenaan, kuin myös Itäisen Tanssin Aluekeskuksen toiminnassa aina 2003 alkaen.

Tuukka Jukola on näyttelijä, esittävän taiteen tekijä ja teatteritaiteen opettaja, joka on työskennellyt sekä perinteisellä vos-teatterikentällä että erilaisissa esittävän taiteen hankkeissa vapaalla kentällä. Tuukkaa kiinnostavat esittävän taiteen osallistavat ja immersiiviset muodot ja mahdollisuudet, vähähierarkkiset monitaiteiset työskentelyprosessit, tilalähtöisyys, etäisyydet ja ahtaat tilat. Hän toivoo ja tavoittelee taiteessa ja taiteilijana ajautumista kohti
jonkinlaista sosiaalista ja ekologista aktivismia. Tällä hetkellä Tuukka työskentelee immersiivisen HYLKY -teoksen työryhmässä ja valmistelee vuodelle 2021 teosta Cycle City sen toisena koollekutsujana.