Näin aikoina, jolloin mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus, meillä on tarve kohdata, jakaa ja luoda yhdessä.

Annika Tudeer esittelee tässä työpajassa esitystaideryhmä Oblivian työskentelyn perustan: leikkisyyden turvasataman, jossa keholliset ja äänelliset harjoitteet toimivat lähtöalustana, jolta mielikuvitus päästetään valloilleen.

Työpajassa lähdetään liikkeelle harjoitteista, jotka maadoittavat ja rentouttavat kehon ja äänen. Niistä siirrytään improvisaatioharjoitteisiin, joiden tavoitteena on luoda ja jakaa materiaalia. Työpajassa työskennellään käsitteen Facing the Unknown kanssa ja tutustutaan muun muassa Do what you saw -praktiikkaan.

Vuonna 2000 Helsingissä perustettu esitystaideryhmä Oblivia on tullut tutuksi mahtipontisista ideoistaan ja minimalistista esityksistään. Oblivian katsojat osaavat odottaa ryhmältä kaavoihin kangistumattomia, mutta obliviamaiseksi  tunnistettavia elämyksiä. Oblivia on kehittynyt useiden vaiheiden kautta työryhmästä kansainvälisesti tunnustetuksi jatkuvatoimiseksi ryhmäksi, joka tekee yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten teatterien, ryhmien ja taiteilijoiden kanssa ja tutkii nykyisyyttä uuden näyttämötaiteen keinoin.

www.oblivia.fi