KURSSI ON PERUTTU.

Keväällä 2022 alkaa uutena Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille ryhmä Koillis-Helsingissä. Tunteja ohjaa kevään ajan Kati Raatikainen. Voit osallistua mukaan joko yhdelle kuuden viikon jaksolle tai koko 12 viikon kokonaisuuteen.

Tällä Heittäydy liikkeeseen kurssilla liikutaan oman sisäisen luonnon johdattelemina. Liikettä lähestytään kehon eri systeemeistä ja kerroksista käsin, soluista ja luista, tunteista, hermostosta, lihaksista. Hengitetään liikettä, liikutaan hengitystä. Kurssilla kokeillaan kuinka jokaisen ainutlaatuinen keho soi, samalla etsien yhteyttä toisiimme ja meidät lävistävään maailmaan.

Kurssilla tehdään "kaikille" eli mahdollisimman monelle sopivia liikeharjoituksia, joiden lähtökohdat ovat kehomieliyhteyden ja kehotietoisuuden syventämisessä, tanssin iloa ja musiikista riehaantumista unohtamatta!

Kati Raatikainen kertoo itsestään:
Olen helsinkiläinen koreografi, esitys-ja yhteisötaiteilija, tanssi- ja joogaopettaja sekä kirjoittamisesta pitävä pohtija.


Opetukseni perustuu pitkälti elettyyn anatomiaan ja liikkeen kehityksen tutkimiseen, jota olen opiskellut Satu Palokankaan opissa. Keskeistä tässä lähestymistavassa on kehon eri osien välisten yhteyksien herättäminen sekä jännitysten purkaminen. Liikeharjoituksissa huomioidaan kehollisia kokonaisuuksia, liikkeen suuntia, liikeketjuja ja ruumiin kaikkia kerroksia.

Taiteellisessa työssäni sijoitun taiteiden väliin ja keskityn erityisesti ekologian kysymysten sekä monenlaisten ihmisryhmien kanssa työskentelyyn. Työssäni kokeilen millä tavalla sosiaalinen kenttä voitaisiin jokaisen esityksen tai prosessin myötä ajatella ja järjestellä oikeudenmukaisemmin ja tasavertaisemmin, myös ihmistä laajemmin. 

Työskentelen tällä hetkellä freelancer koreografina, vedän Somaattista joogaohjaajakoulutusta Keski-Pohjanmaalla ja toimin Kokkolan Talvitanssit festivaalin taiteellisessa ja tuotannollisessa tiimissä.

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuus vuodelle 2022 on rakennettu Zodiakin kurssi- ja työpajaosallistujilta saatujen toiveiden pohjalta. Toiveiden pohjalta myös jaksojen pituutta on kasvatettu kuuteen viikkoon.