Esete Sutisen ohjaaman kurssin aikana heittäydymme liikkeeseen musiikin, katseen, tilan ja hiljaisuuden kutsumina.

Tällä kurssilla antaudumme katseen kautta kehon sisäisen tilan tutkimusmatkoille käyttäen kompassinamme liikettä ja hengitystä. Teemme liike-improvisaatioita ja tanssia musiikkiin. Tarkastelemme kehon, katseen ja tilan välistä vuoropuhelua erilaisten liikkeellisten harjoitteiden kautta yksin, yhdessä ja ryhmänä. 

Esete Sutinen on helsinkiläinen pitkän linjan tanssi- ja esitystaiteilija. Sutinen on työskennellyt suomalaisen taiteen kentällä yli 20 vuoden ajan. Hän aloitti työskentelyn freelancer tanssijana vuonna 2002 opintojensa ohella. Hän työskentelee laaja-alaisesti tanssijana ja esiintyjänä erilaisissa tanssin, teatterin, performanssin, installaation, oopperan ja esitystaiteen risteymissä. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2005. Esete on työskennellyt vuosien varrella useita kertoja tanssijana ja esiintyjänä Zodiakin ohjelmistoissa olevissa teoksissa, viimeisimpänä vuoden 2022 joulukuussa Pauliina Feodoroffin Venetsian biennaalissa Sámi-paviljongissa ensi-iltansa saaneessa teoksessa Matriarkaatti.  Syksyn 2023 Sutinen vietti oman teoksensa Rest as a ... parissa Turussa, jossa teos sai ensi-iltansa Ehkä-tuotannon XS- Uuden tanssin ja esitystaiteen festivaalilla marras-joulukuussa 2023.

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti menneen, kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.

Kurssin kielenä suomi ja / tai englanti, kurssilaisten tarpeen mukaan.