Samuli Emeryn ohjaamalla kurssijaksolla liikutetaan ja havahdutetaan koko ihmisolemusta päästä sieluun ja katseesta varpaisiin. Pyrimme esiinkutsumaan iloa, yllätystä, luottamusta, mysteeriä, eeppisyyttä sekä muita voimallisia tunne- ja olotiloja.

Tuntien rakenne koostuu liikkeellisistä improvisaatiomatkoista vuolaine mielikuvastoineen, rytmikkäistä liikeharjoitteista sekä leikkisistä tanssisarjoista, joiden kautta opetellaan kokemaan vapautta ja toimijuutta. Tunnin tahti ja äänimaisemat kulkevat rauhaisasta aloituksesta kohti vilkkaan energistä lopetusta kuitenkin jättäen runsaasti tilaa jokaisen osallistujan omien tarpeiden ja tempojen kunnioittamiselle.

Tanssin hajoittamisen ja kehon vahvistamisen lisäksi tunti kehystyy laboratoriona sellaisten kehontilojen ja yhdessäolon muotojen harjoittamiselle, mitkä saattavat olla tarpeellisia myös studion ulkopuolella, muissa yhteisöissä, muissa maailmoissa. Tunnille voi siis tulla harjoittelemaan yhdessä riemukkaampia, rohkeampia, radikaalimpia ja rakkaudellisempia tapoja asuttaa omaa kehoaan ja tätä maailmaa. 
 

Samuli Emery on mielestään jyväskyläläislähtöinen suomalais-brittiläinen queer taiteentekijä, jolla on kimurantti, mutta liikuttavan obsessiivinen suhde tanssiin. Samuli väsää esityksellisiä tilanteita, kutsuu ihmisiä yhteen mullistavien ja voimaannuttavien tilojen äärelle sekä harjoittelee rakkaudellista kehon asuttamista. Samuli janoaa taide-elitismin kumoutumista ja riemullisia, eeppisiä, pähkähulluja jaettuja elämän tuntuja. 

Vuonna 2019 hän valmistui tanssitaiteilijan ammattiin Itävallan SEAD-akatemiasta, pääaineenaan koreografia, minkä lisäksi hän on syventynyt useiden katu- ja klubitanssien kulttuurisiin ja liikkeellisiin perinteisiin. Opiskeluaikanaan Samuli pääsi esiintymään lukuisten tunnettujen koreografien esim. Wim Vandekeybusin, Julyen Hamiltonin ja Milan Tomasikin teoksissa sekä vaihto-opiskelemaan New Yorkin yliopistoon Tisch School of The Artsiin.

Samuli on työskennellyt kansainvälisesti ja laaja-alaisesti, esimerkiksi Meg Stuartin, Jerome Belin, Eleanor Bauerin, River Linin, Jill Crovisierin ja Ceren Oranin produktioissa sekä Suomen tunnetuimpien artistien, kuten Jenni Vartiaisen, Isac Elliotin, Elastisen, Saara Aallon, Apulannan, Jari Sillanpään ja Club for Fiven kanssa. Hän on saanut useita palkintoja ja stipendejä saavutuksistaan esiintyjänä ja koreografina kotimaan lisäksi Saksassa, Puolassa, Virossa ja Italiassa. Samuli myös toimii opettajan roolissa Teatterikorkeakoulun, Helsinki Dance Companyn ja Tanssille ry:n lisäksi ympäri Suomea sekä Eurooppaa.

 

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti menneen, kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.

Kurssien kielenä suomi ja / tai englanti, kurssilaisten tarpeen mukaan.